با وجود اینکه مواد آنتی بیوتیکی در شلغم وجود ندارد اما مانند آنتیبیوتیک عمل میکند و یک ضدمیکروب قوی برای بدن به شمار میآید.
شلغم دارای طبعی گرم است و در فصل سرما و سرماخوردگی طرفداران زیادی را به خود جلب میکند.
شلغم ضدتب، ضدسرماخوردگی، ضدگلودرد، مدر و از بینبرنده میکروبهای بدن است اما مصرف آن برای افرادی که از ناراحتیهای گوارشی به ویژه نفخ رنج میبرند، توصیه نمیشود.
پوست نازک، توپر و سنگین بودن آن، پوست خارجی روشن و شفاف از ویژگیهای شلغم مرغوب است.
فصل پاییز فصل برداشت شلغم است و خوشبختانه استان همدان از نظر کشت شلغم در جایگاه مطلوبی قرار دارد.