توجه به بهبود كيفيت زندگي كودكان مبتلا به سرطان و خانوادههايشان اهميت بسيار زيادي دارد تا جايي كه بخش مددكاري با همكاري بخش داوطلبان، ترالي كتاب را همراه بيماران ميسازند. ترالي كتاب با كتابهاي متنوع به اتاقهاي بستري ميرود و علاوه بر پركردن اوقات فراغت كودكان و خانواده آنها، با توزيع كتاب به منظور ايجاد انگيزه در آنها تلاش ميكند؛ كتابهايي كه بنا به گفته شاكري، با تأييد روانشناسان تهيه ميشوند؛ «در ترالي كتاب، هم براي كودكان و هم براي پدر و مادرها كتاب وجود دارد. مجله و جدول هم براي سرگرمي والدين وجود دارد. محك كتابهاي آموزشي درباره سرطان نيز تهيه كرده است كه در اختيار پدرها و مادرها قرار ميگيرد. براي كتاب كودكان پس از تأييد روانشناسان، كتاب تهيه و به ترالي اضافه ميشود.»
شاكري با بيان اينكه كتابهاي اهدايي به كودكان نو هستند ميافزايد: «ناشران تا جايي كه بتوانند در تهيه كتابهاي ترالي كمك ميكنند اما برخي ناشران، در بخش خصوصي فعاليت ميكنند و بهخاطر هزينهها نميتوانند كتابها را اهدا كنند. با اين حال معمولا ناشران تخفيفهاي بسيار خوبي در زمان خريد براي محك قائل ميشوند».
البته شاكري يادآوري ميكند كه كتاب از قديمالايام جزو لاينفك محك بوده است با اين تفاوت كه آن زمان، مراسم قصهخواني براي كودكان برگزار ميشده و اين روزها، در كنار قصهخواني، كتابها به كودكان اهدا ميشود. اگر كودكان بخواهند، روانشناسان و داوطلباني هم هستند كه برايشان كتابها را بخوانند.
بيش از 2هزار و 500 كودك مبتلا به سرطان در سراسر ايران تحت حمايت محك هستند و اين مؤسسه تلاش ميكند علاوه بر خدمات درماني، خدمات حمايتي را نيز بهصورت عادلانه در اختيار اين كودكان قرار دهد، به همين منظور ترالي كتاب كه يكي از فعاليتهاي خدمات حمايتي است، علاوه بر آنكه 3 روز زوج هفته در بيمارستان محك حضور و فعاليت دارد و به تمام بخشها سر ميزند، به تعدادي از بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي تهران كه بخش خون و آنكولوژي كودك دارند هم ميرود. شاكري ميگويد: «ترالي كتاب 22نيروي داوطلب دارد. يكشنبهها در بيمارستان بهرامي و مفيد هستيم. سهشنبهها ترالي را به مركز طبي ميبريم و روزهاي دوشنبه علاوه بر محك با ترالي به بيمارستان شهداي تجريش ميرويم».
داوطلبان ترالي كتاب، برنامهريزي دقيق و منظمي براي تهيه كتابهايشان دارند و علاوه بر گروه سني، تلاش ميكنند تا متناسب با علايق كودكان، كتابها را تهيه كنند؛ «هرماه تقريبا 1000تا 1200كتاب در بيمارستانها به كودكان اهدا ميشود؛ كتابهايي كه متناسب با گروههاي سني و علايق كودكان تهيه و شامل شعر كودك، داستان كودك، رنگآميزي، كتاب علمي و آموزشي، داستان نوجوان، مجله نوجوان و مجلات كودك و نوجوان ميشود. فراموش نكنيد كه هدف اوليه ترالي، ترويج فرهنگ كتابخواني و شادكردن كودكان با اهداي كتاب به آنهاست؛ حتي اگر كتاب را نخوانند. هدف بعدي، تهيه كتاب مناسب براي كودكان است و در مرحله سوم، خواندن درست آن كتاب مدنظر است» .
حسين شاكري 30سال دارد و تحصيلاتش را در رشته مهندسي عمران ادامه داده است. او مثل همه جوانان شهر، دغدغهها و مشكلاتي براي زندگياش دارد كه اگر بخواهد آنها را كنار هم بگذارد، 24ساعت هم برايش كافي نيست. با اين همه هفتهاي يك روز را براي حضور داوطلبانه در محك اختصاص داده و معتقد است كه همين يك روز، انرژي تمام روزهاي هفته او را تأمين ميكند؛ «اگر هفتهاي بهخاطر مسافرت يا انجام كاري به محك نيايم، انگار چيزي گم كردهام. من از بودن در محك و حضور در كنار كودكان، انرژي بسياري ميگيرم و به اين كار اعتقاد دارم. اميدوارم تا زماني كه بتوانم در كنار كودكان مبتلا به سرطان بمانم».
فرقي نميكند شما چه تخصص و مهارتي داريد و جزو كدام دسته از داوطلبان محك قرار ميگيريد؛ كارهاي اداري و دفتري را انجام ميدهيد يا بازارچههاي خيريه را برگزار ميكنيد؛ از پزشكان هستيد يا ساعاتي را همراه با كودكان مبتلا به سرطان در اتاق بازي به سر ميبريد. فرقي نميكند. داوطلبان يكي از ارزشمندترين سرمايههاي سازمان مردمنهادي چون محك هستند كه توانستهاند با صرف وقت، مهارت و تخصص خود، دوشادوش كاركناني كه در تمام روزهاي سال براي حمايت از كودكان مبتلا به سرطان و انجام امور تخصصي مورد نياز سازمان حضور دارند، قرار بگيرند و با تلاش پيگير و مستمر خود، مؤسسه خيريه محك را در دستيابي به اهدافش در حمايت همهجانبه درماني و رفاهي از كودكان مبتلا به سرطان و خانوادههاي آنان ياري كنند.