پیشگیری از آلزایمر
بهتر است بدانید که زغال اخته حاوی دو ترکیب مغذی است که نقش موثری در محافظت از مغز در برابر کاهش حافظه دارد. آنتی اکسیدانهای موجود در آن رادیکالهای آزاد مضری که به DNA آسیب میزند و باعث ایجاد التهاب در مغز میشود را خنثی میکند. زغال اخته باعث کاهش خطر بروز بیماری آلزایمر میشود.
منبع فیبرهای غذایی
زغال اخته همچنین منبع خوب فیبرها است. ۱۰۰ گرم از این میوه تازه میتواند بیش از ۴/۶ گرم فیبر یعنی معادل ۱۸ درصد نیاز روزانه را به بدن برساند. فیبرها علاوه بر کمک به هضم غذا به کاهش خطر سرطان روده نیز کمک میکنند. این فیبرها ترکیبی به نام بوتیرات تولید میکنند که مانع از رشد تومور در کولون و رکتوم میشود. یادتان باشد که مواد غذایی حاوی فیبر مانند زغال اخته به کنترل کلسترول بد خون کمک زیادی میکنند. واقعیت این است که فیبرها در بدن ما مانند اسفنج عمل میکنند. به این ترتیب که عناصر غیرضروری را به خود جذب و از بدن دفع میکند. این ترکیبات با چسبیدن به برخی ترکیبات کلسترول بد خون به کاهش میزان آن کمک زیادی میکند.
مقابله با باکتریهای رودهای
با وجود اینکه نیاز به بررسیهای علمی بیشتری وجود دارد اما با این حال زغال اخته اثرات مثبتی روی فلور روده موشهای آزمایشگاهی داشته است. محققان در موشهایی که با عصار زغال اخته تغذیه شده بودند مشاهده کردند که میزان باکتریهای مفید روده آنها افزایش یافته است. اگر دانشمندان بتوانند این اثرات را روی نمونههای انسانی نیز به اثبات برسانند و مکانیسم تاثیر آن را دریابند این باکتریهای روده ای میتواند کمک زیادی به دیابتیها در جهت سوخت و ساز قند بکند. زغال اخته همچنین میتواند برای معده نیز مفید باشد. باکتریهایی که به مخاط معده چسبیدهاند باعث بروز زخم و یا بدتر از آن سرطان معده میشوند. نتایج بررسیها نشان میدهد که پولیفنولهای زغال اخته میتواند معده را در برابر این زخمها محافظت کند.