به گزارش شفاآنلاین، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری در نمایشگاه مطبوعات گفت: میزان زیادی از بحث تجمیع بیمه ها انحرافی است.
وی با اعلام اینکه خط قرمز ما این است که هزینه مازاد از بیماران نگیریم، افزود: موضوع اصلی مشکلات به بیمه باز می گردد، زیرا طبق قانون سازمان های بیمه گر ٦٠ درصد صورت حساب بیمارستان را باید نقدی پرداخت کنند و بقیه را طی سه ماه تسویه کنند.
حریرچی با اعلام اینکه در طرح تحول سلامت مصوبه دولت این بود که این بند قانونی که در برنامه پنجم آمده است عملیاتی شود، ادامه داد: موضوع دیگر این بود که هزینه ای که از مردم توسط بیمه اخذ می شود برای سلامت مردم هزینه شود.
وی افزود: اعلام کردند که ارقام اخذ شده در دوره های گذشته در جاهای دیگری به جز سلامت هزینه شده است. ما می گوییم وزارت بهداشت نظارتی بر این مبالغ داشته باشد تا اولا در حوزه درمان و دوما به درستی هزینه شود.
حریرچی تاکید کرد: گلایه ما این است که برخی هزینه هایی که بیمه ها انجام می دهند درست نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بعد از اجرای طرح تحول سلامت، اقدامات زیادی برای توزیع متخصصین در شهرستان ها انجام شده است. بطوریکه الان ٥٧٩٩ پزشک در ٣٨٨ بیمارستان مناطق محروم و در ٤١٢ بیمارستان بزرگ هم ٧٢٠٠ پزشک در ١٩ تخصص در طرح مقیمی و در کل ٥٧٧ بیمارستان دولتی تعداد متخصص ١٦٨٥٢ نفر رسیدند.
وی ادامه داد: تعداد ٦٥٨ کلینیک را اداره می کنیم و ٢٥٠ کلینیک ویژه نیز می سازیم که بتوانیم خدمات سرپایی ارائه کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: آرزوی همه کسانی که در حوزه بهداشت و درمان نظر می دهند این است که بتوانیم پوشش را گسترده کنیم.
وی افزود: حالا آیا طرح تحول سلامت شکست خورده که توانسته ٧٢ درصد کل بستری های کشور را داشته باشد و همه دریافت های غیرقانونی را حذف کند. توانسته از کم شدن پزشکان در روستاها جلوگیری کند و کم توجهی به حاشیه نشینی و روستاها را از بین ببرد.
حریرچی اظهارداشت: مقام معظم رهبری فرمودند تنها وزارتخانه ای که در حاشیه شهرها کار می کند، وزارت بهداشت است.
وی گفت: قبلا برای اصلاح ١٠٠ مترمربع در بیمارستان سال ها معطل می شدیم، در حالی که طی این سه سال ١٢٥٤٣ تخت بیمارستانی اضافه شده و تا پایان دولت یازدهم ٢٣ هزار تخت تحویل می دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که به دلیل تاخیر پرداخت بیمه ها شرمنده پرستاران و پزشکان هستیم.
وی با اعلام اینکه در کارانه و بدهی دارویی تاخیر داریم، افزود: در مورد فاصله پرداخت بین پزشک و پرستار، با استفاده از روش جدید، فاصله پرداختی پزشک و پرستار نسبت به گذشته کاهش یافته و رقم خالص دریافتی پرستاران و پیراپزشکان به طرز معنی داری افزایش داشته است. البته هنوز به نقطه ایده آل نرسیده ایم.