به گزارش شفاآنلاین،پیرحسین کولیوند در نشستی با موضوع سمینار بیوتروریسم گفت: با توجه به تعریف تهدیدات زیستی،شیمیایی و پرتوی در سطوح مختلف ملی، منطقه ای، استانی و دانشگاهی ضرورت دارد که از آگاهی و توانایی مناسب در برخورد و پاسخ گویی به این تهدیدات به ویژه در دانشگاه ها در اولویت قرار بگیرد.
سرپرست اورژانس کشور گفت: از مهمترین اهداف پدافند غیرعامل وزارت بهداشت ایجاد یک نظامی منسجم و یکپارچه برای مدیریت و فرماندهی بحران های زیستی, کشف و هشدار سریع تهدیدات زیستی و سازماندهی شبکه آزمایشگاه های تشخیصی و مراکز درمانی و بهداشتی مرتبط با پدافند زیستی در کشور است.
وی تصریح کرد: برای تشخیص تهدیدات زیستی لازم است که ظرفیت ها و تجهیزات تشخیصی متناسب با پیشرفت های جهانی را ارتقا داد و آزمایشگاه هایی با سطح ایمنی زیستی بالا را تجهیز کرد و ساخته شود.
سرپرست اورژانس کشور با اشاره به نقش EMSدر حوادث زیستی افزود: بعد از تماس با 115 و اعزام پرسنل به محل حادثه، تکنسین های اورژانس به عنوان اولین خط مواجهه و پاسخ درمانی قرار دارند و کشف سریع حوادث,اطلاع رسانی,رفع آلودگی، کنترل و محدود سازی، اقدامات بهداشتی و پیشگیری و همچنین انجام اقدامات درمانی و بازیابی از مهمترین اقدامات اورژانس در مواجهه با تهدیدات زیستی است.