شفا آنلاین>سلامت>متخصص داروسازی سنتی در رابطه با فروش داروهای سمی غیر دارویی در عطاریها متذکر شد: عطاریها مانند دیگر اصناف بایستی طبق ضوابط مشخصی اداره شوند. با توجه به اینکه فعالیت این صنف با سلامت مردم سروکار دارد، لازم است نظارت و جدیت بیشتری اعمال گردد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر آزاده رییس دانا متخصص داروسازی سنتی، در گفتگو با برنامه "نیم نگاه" شبکه رادیویی سلامت بیان داشت: در حال حاضر رشته طب سنتی به صورت آکادمیک در دانشگاهها تدریس میشود و داروسازی سنتی مکمل این رشته به شمار میرود.
رییس دانا با اشاره به اینکه داروسازی سنتی محل ساخت و عرضه این اقلام به شمار میآید، افزود: همکاری این دو رشته تحصیلی موجب میشود جایگاه شایسته طب سنتی در کشور به درستی تبیین شود.
سرپرست اداره نظارت بر داروهای طبیعی و سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه به بیان توضیحاتی در رابطه با تفاوت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی پرداخت و متذکر شد: متاسفانه امروز همه خود را به مجاز به توصیه و حتی تجویز مصرف گیاهان دارویی میدانند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش داروهای سمی غیر دارویی در عطاریها متذکر شد: عطاریها مانند دیگر اصناف بایستی طبق ضوابط مشخصی اداره شوند. با توجه به اینکه فعالیت این صنف با سلامت مردم سروکار دارد، لازم است نظارت و جدیت بیشتری اعمال گردد.
این مقام مسئول با انتقاد از عدم ساماندهی فعالیت عطاریها یادآور شد: این مساله در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار گرفته و ضوابطی برای آن تعریف شده است.
رییس دانا خاطرنشان کرد: امروزه بحث تقلب در عرصه صنایع غذایی و داروهای شیمیایی نیز مطرح است، بنابراین باید به مردم اطلاعرسانی شود که عطاریها تنها مجاز به فروش گیاهان دارویی هستند.
این مقام مسئول در رابطه با فروش گیاهان سمی غیر دارویی در عطاریها بیان داشت: از دیدگاه علمی، میزان سم گیاهان دارویی متفاوت است. به عنوان مثال هنزل گیاهی است که داروهای بسیاری برای بیماران دیابتی از آن تولید میشود، اما در شرایط خاصی میتواند سمی باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه ساماندهی عطاریها تاکنون رضایت بخش نبوده است، بهتر است این گیاهان در عطاریها به فروش نرسد.
رییس دانا با اشاره به تهیه فهرستی از گیاهان موجود در عطاریها، ابراز امیدواری کرد این مهم هرچه زودتر محقق گردد.