شفا آنلاین>سلامت>کارشناسان در دو گزارش نسبت به افزایش شدید مرگ و میر ناشی از سرطان در میان زنان هشدار دادند.
به گزارش شفا آنلاین، در این بررسیها آمده است تا سال ۲۰۳۰ حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار زن در سال به دلیل ابتلا به سرطان و عمدتا سرطان پستان جان خود را از دست میدهند. این وضعیت نشان دهنده افزایش ۶۰ درصدی این تلفات در کمتر از دو دهه است.
همچنین با رشد جمعیت جهان و بالا رفتن میانگین سنی بالاترین میزان تلفات سرطان در میان زنان کشورهایی با درآمد پایین و متوسط خواهد بود. این در حالیست که بیشتر انواع سرطان قابل پیشگیری هستند. علاوه بر این بیشتر تلفات ناشی از این بیماری در میان جوانان و افراد میانسال است که میتواند فشار مضاعفی را بر خانوادهها و اقتصادهای ملی وارد کند.
همچنین در دومین بررسی انجام گرفته آمده است تعداد زنان مبتلا به سرطان پستان تقریبا دو برابر شده و تا سال ۲۰۳۰ سالانه به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید. این رقم در سال گذشته میلادی یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است.
انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است سرطان از میان هر هفت زن در جهان یک قربانی بر جا میگذارد که پس از بیماریهای قلبی – عروقی بالاترین نرخ مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
تمامی چهار نوع کشندهترین سرطانها یعنی پستان، ریه، روده بزرگ و گردن رحم، قابل پیشگیری هستند یا میتوان با تشخیص به موقع آنها را درمان کرد. در کشورهای فقیرتر میزان بسیار ناچیزی از انواع سرطان تشخیص داده میشود و تحت درمان قرار میگیرد.
زنان در این کشورها به طور فزایندهای در معرض فاکتورهای خطرزای سرطان مرتبط با گذار سریع اقتصادی همچون بی تحرکی، رژیم غذایی ناسالم و فاکتورهای باروری قرار دارند. به دلیل این تغییرات، سرطان که زمانی تنها در کشورهای پردرآمد شایع بوده اکنون همه گیر شده است.
طبق اعلام آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در سال ۲۰۱۲ در سراسر جهان شش میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به انواع سرطان و سه میلیون و ۵۰۰ هزار مورد فوق در میان زنان گزارش شده است. در این میان ۵۶ درصد مبتلایان و ۶۴ درصد مرگ و میرها در کشورهای کمتر توسعه یافته رخ داده است.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، همچنین بیشترین انباشت مبتلایان به سرطان و مرگ و میر ناشی از آن در شرق آسیا بوده به طوریکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید ابتلا و یک میلیون مورد فوتی ناشی از سرطان و عمدتا در چین گزارش شده است.