شفا آنلاین>تغذیه>یک دکترای علوم غذایی با تشبیه پروبیوتیک بهمعنای «برای زندگی» درباره مصرف لبنیات که برای برخیها مشکل گوارشی بههمراه دارد، گفت: از تاریخ تولید محصولات پروبیوتیک تا زمان مصرف نباید بیش از ۱۰ روز بگذرد، همچنین رشد میکروبهای بیماریزا در ماست کمتر است.
به گزارش شفا آنلاین، یوسف رمضان با اشاره به اینکه برای نگهداری مواد غذایی روشهای مختلفی همچون تخمیر وجود دارد، اظهار داشت: در فرآیند تخمیر، بهخلاف سایر روشهای نگهداری مواد غذایی برای طولانیمدت، تعداد میکروبها با هدف ارتقای کیفیت مواد افزایش مییابد که البته منظور، میکروبهای مفید است.
دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی ادامه داد: برای تهیه ماست با استفاده از مایه ماست که سرشار از باکتریهای آغازگر است، فرآیند تخمیر انجام میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم دارویی تهران با بیان اینکه مصرف مواد لبنی برای بعضی افراد مشکلات گوارشی بههمراه دارد، گفت: بهعنوان مثال، نژاد زرد با مصرف شیر دچار مشکل میشوند؛ بهگونهای که اگر نوزاد تا ساعات طولانی بعد از نوشیدن شیر از شیر مادر استفاده نکند، آنزیمی در بدنش از بین میرود.
رمضان در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که مصرف محصولات تخمیری لبنی ارزش افزوده غذایی بسیاری برای افرادی که نمیتوانند شیر را بهراحتی مصرف کنند، بههمراه دارد.
این دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی افزود: با تبدیل شیر به ماست، پروتئینها دچار تغییر میشوند و برخی از قندهای موجود در شیر به اسید لاکتیک در ماست تبدیل شدهاند.
وی تأکید کرد: ضمن اینکه PH شیر خنثی است،؛ اما ماست PH پایین دارد و بنابراین احتمال رشد میکروبهای بیماریزا در ماست کمتر است؛ اما این بهمعنای عدم فاسد شدن این محصول لبنی نیست.
رمضان با تصریح به اینکه دریافت کلسیم با مصرف قندهای سادهتر ارتباط مستقیم دارد، در یک برنامه رادیویی با موضوع «غذا، سلامت، زندگی» گفت: پروبیوتیک بهمعنای «برای زندگی» است. با افزایش باکتریهای مفید در دستگاه گوارش، قطعاً بدن سالمتری خواهیم داشت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: به محصولاتی پروبیوتیک اطلاق میشود که مقدار باکتریهای مفید در میلیلیتر برابر با میلیون در لحظه مصرف باشد و در روده جایگزین شود. ذکر این نکته ضروری است که از تاریخ تولید این محصولات تا زمان مصرف نباید بیش از 10 روز گذشته باشد، در غیر این صورت تأثیر مدنظر را ندارد.