کد خبر: ۱۲۹۳۶۷
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 03
گاهی افراد برای مقابله با گرسنگی و پیشگیری از تحلیل عضلانی طی کاهش وزن از رژیم‌های پرپروتئین استفاده می‌کنند.
شفا آنلاین:  در مطالعه‌ای که با شرکت 34 خانم یائسه مبتلا به چاقی انجام شد، محققین دریافتند مصرف زیاد پروتئین می‌تواند فواید کاهش وزن را از جمله بهبود حساسیت به انسولین که خطر دیابت را کم می‌کند، کم‌رنگ کند.

به گزارش شفا آنلاین: در حالی‌ که زنانی که طی رژیم کاهش وزن پروتئین کمتری مصرف کرده بودند حساسیت به انسولین بهتری داشتند. این امر در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی اهمیت بسزایی دارد چرا که انسولین در این افراد سطح قند خون را به درستی کنترل نکرده و خطر دیابت نوع 2 در این افراد افزایش می‌یابد.

       حساسیت به انسولین مارکر مناسبی برای سلامت متابولیک است که معمولا با کاهش وزن بهتر می‌شود. در واقع زنانی که در طول دوره کاهش وزن پروتئین کمتری مصرف کرده بودند، با 30-25 درصد بهبود در حساسیت به انسولین بیشتری مواجه شدند.

       زنان شرکت کننده در مطالعه 65-50 سال سن داشتند و نمایه توده بدنی (BMI) آنها حداقل 30 بود و مبتلا به دیابت نبودند. افراد به مدت 28 هفته به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. در گروه کنترل از زنان خواسته شد تا وزن خود را حفظ کنند. در گروه دیگر به زنان رژیم کاهش وزن با پروتئین بر اساس RDA یا مرجع توصیه شده روزانه 8/0 گرم پروتئین بر اساس کیلوگرم وزن بدن داده شد. در گروه سوم نیز زنان، رژیم کاهش وزن را با پروتئین 2/1 گرم بر اساس کیلوگرم وزن بدن رعایت کردند.

       فرضیه رایج بین افراد آن است که مصرف پروتئین مانع از تحلیل بافت عضلانی بدن در طول رژیم کاهش وزن می شود. اما در مطالعه حاضر بهبود حساسیت به انسولین در افرادی که پروتئین آنها بر اساس RDA داده شده بود حدود 30-25 درصد بیشتر از گروه سوم بود. جالب توجه است که میزان کاهش وزن در هر دو گروه مشابه بود.

       نکته کلیدی: رژیم پرپروتئین در طول دوره کاهش وزن نه تنها سبب کاهش وزن بیشتر نمی‌شود بلکه مانع از اثرات مفید کاهش وزن بر بهبود حساسیت به انسولین می‌شود.سپید
منبع: Your Doctor
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: