کد خبر: ۱۲۹۰۷۷
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۰ - ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 01
با افول درآمدهای نفتی نگاه دولت و کارشناسان اقتصادی بیش و پیش از هر زمان دیگری به منابع جایگزین و به‌خصوص اخذ مالیات و سامان‌دهی نظام مالیاتی کشور معطوف شد و یکی از مهم‌ترین محورهای این سامان‌دهی از معبر اخذ مالیات از نهادها و مجموعه‌های بزرگ اقتصادی می‌گذشت، مجموعه‌هایی که سال‌های سال و حتی چندین دهه از پرداخت مالیات معاف بودند و جالب‌توجه آنکه بسیاری از این‌گونه نهادها در حوزه‌های مختلف و متکثر اقتصادی به فعالیت پرداخته و تبدیل به ابر بنگاه‌های اقتصادی کشور شده‌اند
شفا آنلاین:. یکی از این مجموعه‌ها سازمان هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران است که به‌رغم آنکه در چارچوب نهادهای مردم‌نهاد و عام‌المنفعه و در قالب خردی از جزء یک فدراسیون جهانی به ایفای وظیفه می‌پردازد اما عده‌ای از دولت‌مردان و کارشناسان معتقدند به‌واسطه فعالیت‌های گسترده این مجموعه در نظام داخلی اقتصاد ایران و نیز وابستگی به منابع عمومی و نیز گزینش عالی‌ترین چهره آن از سوی رئیس قوه مجریه، این مجموعه باید با پرداخت مالیات به رشد و ارتقای بودجه‌های عمومی کمک کرده و نباید همانند گذشته در شرایط فعلی از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند باشد و نگاه به آن همانند یک سازمان عام‌المنفعه صرف باشد.

به گزارش شفا آنلاین،به نقل از سپید طی یک ماه گذشته ماجرای اخذ مالیات یا معافیت مالیاتی هلال از مباحث داغ پیرامون این سازمان بوده و واکنش‌های متعددی را در پی داشته است.


از لغو معافیت تا پیشنهاد لاریجانی
       23 مهرماه سال جاری بود که خبر لغو معافیت مالیاتی هلال‌احمر به رسانه‌ها راه یافت. دیوان عدالت اداری پیرو شکایت هلال در خصوص لغو بخشنامه سازمان امور مالیاتی مبنی بر لغو معافیت مالیاتی این نهاد حکم به رد این درخواست داد. در همان برهه در گفت‌وگوی سپید با مدیرکل حقوقی هلال‌احمر وی تاکید کرد که این حکم قابل‌اعتراض بوده و هلال‌احمر مسئله را پیگیری خواهد کرد. چندی بعد یعنی در هفته گذشته خبر آمد که علی لاریجانی رئیس مجلس در دیدار با رئیس جمعیت هلال‌احمر و معاونان این سازمان که به مجلس رفته بودند، پیشنهاد داده که هلال‌احمر از معافیت مالیاتی برخوردار باشد. در ابتدای هفته جاری نیز رئیس هلال‌احمر در زنجان، گفت:«تبدیل جمعیت هلال‌احمر به یک ارگان دولتی یا شبه‌دولتی، انحراف از معیارها و موجب خسران است» نکته‌ای که مهم‌ترین گرانیگاه منتقدان معافیت مالیاتی هلال را نشانه رفته چراکه آنان شبه‌دولتی بودن این نهاد را عاملی برای برون‌رفت این مجموعه از ذیل سازمان‌های مردم‌نهاد دانسته و بدین‌سان معتقدند که هلال‌احمر باید مالیات پرداخت کند.

ندایی متفاوت از آقای رئیس
       درحالی‌که علی لاریجانی به‌عنوان رئیس قوه مقننه از لزوم معافیت مالیاتی این سازمان سخن گفته بود، روز گذشته همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت درست برخلاف نظر آقای رئیس به موضع‌گیری پرداخته و گفت:« معافیت جمعیت هلال‌احمر از مالیات به صلاح نیست.» وی در رد درخواست رئیس سازمان هلال مبنی بر معافیت مالیاتی این مجموعه مردم‌نهاد، گفته است:« معافیت‌ها دو جنبه دارد از یک‌سو باعث کاهش درآمد عمومی کشور شده و از سویی دیگر کاهش درآمد نهادها و دستگاه‌های دولتی را به دنبال دارد.». این نماینده مجلس همچنین تاکید می‌کند:« موافق معاف شدن جمعیت هلال‌احمر از مالیات نیستم زیرا حتی دستگاه‌های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هم برای اغلب فعالیت‌های خود مالیات پرداخت می‌کنند.» درنهایت نیز حرف آخر این نماینده مجلس آن است که در راستای حمایت از نیازمندان، فقرا و افراد خاص می‌توان معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفت اما در رابطه با جنبه‌های عمومی دستگاه‌ها حتی نهادهای عمومی غیردولتی و نهادهای مردمی نمی‌توان امر معافیت مالیاتی را تحقق بخشید.

درنهایت...
       حال باید دید بالاخره کفه کدام‌یک از موافقان یا مخالفان معافیت مالیاتی این مجموعه فزونی خواهد گرفت و آیا روال برخورد با این مجموعه در قالب سازمانی مردم‌نهاد خواهد بود یا شبه وابستگی‌های دولتی آن و نیز گستره عظیم فعالیت اقتصادی این مجموعه با توجه به کسری درآمدهای ناشی از سقوط قیمت نفت این مجموعه را به پرداخت مالیات وا خواهد داشت و پس‌ازآن این پرسش نیز مطرح خواهد بود که این پرداخت مالیات در ایفای وظیفه این مجموعه چه نقش و جایگاهی خواهد یافت.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: