کد خبر: ۱۲۸۴۶۵
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 27
زونا یا هرپس زوستر اغلب افراد مسن را درگیر می‌کند و بیمار دچار راش‌های دردناکی می‌شود که درواقع با فعالیت مجدد ویروس واریسلا ـ زوستر پنهان شده ایجاد می‌شوند.
  

شفا آنلاین:  نویسنده اول این مطالعه، دکتر Anthony Cunningham از دانشگاه استرالیا و عضو گروه مطالعه ZOE-70 می‌گوید: «نتایج این کارآزمایی جدید که دربر گیرنده جمعیتی از بزرگسالان 70 سال و بالاتر است، همسو با نتایجی است که در مطالعه‌‌ای با حضور بزرگسالان 50 سال یا بیشتر (مطالعه ZOE-50) به دست آمده است. در مطالعه ZOE-50 نشان داده شد اثربخشی واکسن دو دوزی HZ/su برای پیشگیری از هرپس زوستر در گروه کوچکی از بزرگسالان 70 سال یا بیشتر، 9/97 درصد است. اثربخشی واکسن برای پیشگیری از رخداد هرپس زوستر در گروه 70 ساله‌ها یا بیشتر بین این دو مطالعه تفاوت قابل توجهی نشان نداد.»

  به گزارش شفا آنلاین،   زونا یا هرپس زوستر اغلب افراد مسن را درگیر می‌کند  و بیمار دچار راش‌های دردناکی می‌شود که درواقع با فعالیت مجدد ویروس واریسلا ـ زوستر پنهان شده ایجاد می‌شوند. نورالژی پست‌هرپتیک شایع‌ترین عارضه آن است و باعث بروز دردهای مزمنی می‌شود که تاثیر منفی بر فعالیت‌های روزانه خواهد داشت.

       HZ/su یک واکسن تحقیقاتی است که حاوی گلیکوپروتئین E ویروس واریسلا ـ زوستر نوترکیب است. همچنین دربرگیرنده یک ماده کمکی به نام AS01B است که طراحی شده تا پاسخ‌های ایمنی با واسطه سلول‌های T CD4+ را تقویت کرده و اثربخشی واکسن را ارتقا دهد.

       همانطور که پیش از این هم گزارش شده، مطالعه اثربخشی زوستر در بزرگسالان 50 سال یا بیشتر تحت عنوان کارآزمایی ZOE-50 نشان داده که اثربخشی کلی واکسن در تمام گروه‌های سنی در مقایسه با پلاسبو، 2/97 درصد است.

       آنالیزهای تجمعی از دو مطالعه ZOE-70 و افراد 70 سال و بالاتر از مطالعه ZOE-50 نشان داد اثربخشی واکسن در برابر هرپس زوستر 3/91 درصد (در گروه 70 تا 79 سال، معادل 3/91 درصد و در گروه 80 سال و بالاتر، 4/91 درصد) است. در آنالیزهای تجمعی، اثربخشی واکسن علیه نورالژی پست‌هرپتیک، 8/88 درصد گزارش شد.

       واکسن HZ/su کاهش اندکی در اثربخشی در طول دوره مطالعه نشان داد (سال اول: 6/97 درصد، سال 2: 0/92 درصد، سال 3: 7/84 درصد، سال 4: 9/87 درصد). البته بررسی میزان اثربخشی در طول مدت بیشتر نیاز به مطالعات بیشتر دارد که باید انجام شود.

       در مقایسه با پلاسبو، گروه HZ/su دچار واکنش‌های بیشتری در محل تزریق واکسن شدند (9/9 در مقابل 1/74 درصد). همچنین دچار واکنش‌های سیستمیک بیشتری در طول 7 روز پس از تزریق شدند (53 درصد در مقابل 1/25 درصد). هر دو گروه مطالعه، شاهد میزان رخداد مشابهی در حوادث جدی جانبی (6/16 درصد در گروه واکسن و 5/17 درصد در گروه پلاسبو)، بیماری‌های بالقوه مرتبط با سیستم ایمنی (3/1 در مقابل 4/1 درصد) و مرگ (1/6 درصد در برابر 6/6 درصد) بودند. از سوی دیگر، میزان رخداد عوارض جانبی مرتبط با مداخلات کارآزمایی نیز در دو گروه مشابه هم گزارش شدند.

       به نظر می‌رسد واکسن HZ/su یک پیشرفت عظیم در پیشگیری از رخداد هرپس زوستر در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی است که نمی‌توانند واکسن زنده ضعیف شده دریافت کنند. دیگر مزیت عمده واکسن HZ/su در مقابل واکسن‌هایی که در حال حاضر در دسترس هستند، اثربخشی بیشتر آن در افراد مسن است.سپید

منبع: Medline plus
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: