کد خبر: ۱۲۸۱۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴:۵۹ - ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 24
شفا آنلاین>سلامت> بیماری دیابت در سراسر جهان به صورت یک بیماری همه‌گیر درآمده است. در سال 2014 تعداد مرگ ناشی از دیابت 9/4 میلیون نفر بوده و تخمین زده می‌شود که 387 میلیون نفر به دیابت مبتلا باشند.
به گزارش شفا آنلاین،دیابت نوع 2 حدود 95-85 درصد کل موارد دیابت را شامل شده و با شیوه زندگی ناسالم و عوامل منفی مرتبط با رشد و تکامل در اوایل دوران زندگی، مانند وزن کم هنگام تولد (وزن کمتر از 5/5 پوند) و مواجهه با سوءتغذیه در دوران قبل از تولد، در ارتباط است. با این حال، مطالعات کمی اثر مشترک وضعیت فرد را در اوایل دوران زندگی و شیوه زندگی ناسالم بر خطر دیابت نوع 2 بررسی کرده‌اند.

       محققان به تازگی در مطالعه‌ای اطلاعات مربوط به 149794 هزار زن و مرد سالم را که برای مدت 30-20 سال پیگیری شده بودند، جمع‌آوری کردند. شرکت‌کنندگان بر اساس 5 فاکتور مرتبط با شیوه زندگی امتیازدهی شدند: رژیم غذایی، استعمال سیگار، فعالیت بدنی، مصرف الکل و نمایه توده بدنی (BMI). افرادی که وزن زمان تولدشان موجود نبود، از مطالعه کنار گذاشته شدند.

       در دوره مطالعه، 11709 مورد جدید دیابت نوع 2 به وقوع پیوست. محققان دریافتند که 22 درصد این موارد با وزن کم در زمان تولد به تنهایی و 59 درصد با شیوه زندگی ناسالم به تنهایی و 18 درصد با هر دو عامل وزن کم هنگام تولد و شیوه زندگی ناسالم مرتبط هستند.

       به گفته محققان تغذیه نادرست زنان باردار ممکن است سبب آماده شدن جنین برای زنده ماندن در یک محیط با منابع کم شود. هنگامی که پاسخ انطباقی به گرسنگی قبل از تولد با محیط مرفه در مراحل بعدی زندگی مطابقت نداشته باشد، این امر می‌تواند سبب افزایش خطر دیابت نوع 2 در دوران بزرگسالی شود. در حقیقت، یافته‌های حاصل از مطالعه حاضر نشان می‌دهد که عواقب ناشی از شیوه زندگی ناسالم در افرادی که وزن زمان تولدشان کم بوده، بیشتر است. این مسئله در کشورهای در حال توسعه که در حال گذر اپیدمیولوژیک از شیوه زندگی سنتی به شیوه زندگی غربی هستند، از اهمیت حیاتی برخوردار است. نکته عملی: تغذیه صحیح مادر در دوران بارداری و درنتیجه پیشگیری از تولد نوزاد با وزن کم و همچنین شیوه زندگی سالم در دوران بزرگسالی عواملی هستند که در کنار هم می‌توانند از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کنند.
منبع: Your Doctor
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: