شفا آنلاین>سلامت>مطالعات محققان کلینیک مایو در آمریکا نشان می دهد علاوه بر عوامل هورمونی، استرس و رژیم غذایی، باکتری های روده نیز نقش مهمی در سردردهای ضربان دار افراد مبتلا به میگرن دارند.
به گزارش شفا آنلاین، این
مطالعات نشان می دهد ترکیب منحصربفردی از باکتری های معده و روده میزان
حساسیت نسبت به مواد غذایی حاوی نیترات را افزایش می دهد. نیترات موجود در
مواد غذایی توسط باکتری های روده تجزیه می شوند و سبب انبساط رگ های خونی
موجود در مغز و پوست سر شده و در نهایت باعث سردردهای ضربان دار می شوند.مطالعات نشان می دهد نمونه بزاق و مدفوع تمام مبتلایان به سردردهای ضربان دار، حاوی این ترکیب باکتریایی بوده است. سردرد
های میگرنی به صورت درد های ضربان دار و تپش دار در نقطه ای از سر توصیف
می شود و معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. مدت زمان این درد بین 4
تا 72 ساعت است و زندگی فرد را مختل می کند. معمولا این افراد نسبت به
صدا و نور حساس می شوند و بیماری آنان با این دو عامل افزایش می یابد. رژیم
غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.
طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنیا به
این بیماری مبتلا هستند و تعداد مبتلایان خانم 4 برابر آقایان است.نتایج
یک مطالعه جدید که در شصت و ششمین نشست سالانه مغز و اعصاب آمریکا در
فیلادلفیا مطرح شد نشان می دهد که استرس مهمترین عامل عود این حملات است.با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند•استرس ( 80 درصد)•هورمون (65 درصد)•بو (44 درصد)•نور (38 درصد )•دود (36 درصد)•گرما (30 درصد)•مواد غذایی تحریک کننده (27 درصد)منظور از مواد غذایی تحریک کننده میگرن عبارتند از :•انواع ترشیجات•انواع مخمر ها•انواع ادویه ها •انواع غذا های کنسرو شده•نوشابه های انرژی زا•مقادیر زیاد کافئین•کاکائو•پنیر چدار•ماهی دودی•سوسیس و کالباس•نوشابه•پیاز•مشروبات الکلییکی
از مهمترین دلایل عود سردردهای میگرنی، عدم توجه به وعده های غذایی،
مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به میگرن توصیه می شود که به وعده
های غذایی منظم توجه داشته باشند و از غلات، میوه و سبزیجات تازه و گوشت
کم چرب استفاده کنند.