کد خبر: ۱۲۶۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 09
شفا آنلاین>تغذیه>کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت قم گفت: تخم مرغ موجب تنظیم سیستم عصبی و املاح معدنی موجود در آن باعث افزایش رشد و هم چنین افزایش ضریب هوشی کودکان می شود.
به گزارش شفا آنلاین،مریم پورمهدیان با اشاره به فواید مصرف تخم مرغ، افزود: تخم مرغ به علت منیزیوم خوبی که دارد خواب شبانه را نیز کنترل می کند، بنابراین کودکانی که دچار اختلال رشد هستند بهتر است روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنند.
وی اضافه کرد: هم چنین تخم مرغ به دلیل داشتن ماده ای شبه کورتون در تخفیف علایم آسم و بیماری هایی هم چون آرتریت روماتویید موثر است و در کم خونی، کاهش استرس و به خصوص ناتوانی های جسمی مفید است.
وی ادامه داد: افرادی که به تازگی عمل جراحی انجام داده اند توصیه می شود برای جبران انرژی از دست رفته از تخم مرغ استفاده کنند.
پورمهدیان با بیان این که تخم مرغ تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است، افزود: یک عدد تخم مرغ به طور متوسط حدود70 کالری انرژی دارد و در مقایسه با تخم پرندگان دیگر بهترین نوع پروتیین و آنتی اکسیدان را داشته، به طوری که پروتیین آن تا حدی با لبنیات، گوشت قرمز و حبوبات برابری می کند.
وی گفت: تخم مرغ سرشار از فسفر، سدیم، پتاسیم و روی است و بمب ویتامین نامیده می شود و یک گزینه فوق العاده مقوی و مغذی برای وعده صبحانه تلقی می شود.
وی افزود: ترکیبات مغذی تخم مرغ باعث دفع مواد رادیواکتیو، مواد زائد بدن و فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا مثل سرب و جیوه می شود و به همین دلیل مصرف روزانه آن به افراد توصیه می شود.
پورمهدیان با اشاره به این که زرده تخم مرغ غنی از چربی، آهن، کلسیم و ویتامین های A.D.E است، گفت: ارزش غذایی زرده از سفیده بالاتر است و به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدانی خاصیت ضد سرطانی که دارد و سیستم ایمنی بدن را قوی می کند.
وی افزود: سفیده تخم مرغ نیز غنی از پروتیین و منیزیوم است که از رشد باکتری های مضر دستگاه گوارش تا حدی جلوگیری می کند.
وی هم چنین گفت: لوتیین و گزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از تحلیل رفتن شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قم افزود: با وجود تمامی این فواید متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی خانوارها به دلیل ناآگاهی در خصوص کلسترول آن، کاهش یافته است.
وی گفت: در مورد باور رایج مردم که تخم مرغ کلسترول بالایی دارد و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد باید متذکر شد که لستین زرده تخم مرغ از جذب مقادیر زیاد کلسترول در بدن جلوگیری می کند و کلسترول خون را بالا نمی برد.
وی افزود: حتی به دلیل میزان پایین اسید اوریکی که دارد برای مبتلایان به نقرس هم منعی ندارد و این افراد نیز می توانند در هفته 3-2عدد تخم مرغ استفاده کنند.
پورمهدیان اضافه کرد: به ورزشکارانی که در طول روز به مقدار بسیار زیاد از تخم مرغ استفاده می کنند توصیه می شود که در مورد میزان دریافت پروتیین روزانه خود با متخصصان تغذیه مشورت کنند، زیرا دریافت بیش از حد پروتیین باعث آسیب به کبد و کلیه ها می شود.
وی تاکید کرد: افرادی که دچار بیماری های دیابت، فشارخون و بیماری های قلبی هستند می توانند با نظر پزشک معالج از فواید تخم مرغ بهره مند شوند و منع مصرف ندارند.
وی افزود: البته بهتر است تخم مرغ به صورت آب پز شده مصرف و از خوردن غذاهای چرب و پرنمک همراه آن خودداری شود.
پورمهدیان بیان کرد: در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور حدود 160 عدد برای هر تن است، در حالیکه این رقم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به میزانی بالغ بر 300 عدد هم می رسد.
وی افزود: سرانه مصرف تخم مرغ در ایران نه تنها از متوسط جهانی پایین تر است، بلکه همین میزان مصرف آن نیز غالبا به شکل مصرف در فرآورده های غذایی از قبیل سس، کیک، کلوچه، بیسکویت، ماکارونی، فرآورده های گوشتی و شیرینی ها در کارخانه ها و قنادی ها و یا برای تهیه انواع کوکو و کتلت در منزل و رستوران ها کاربرد دارد.
وی ادامه داد: فقط مقدار بسیار اندکی از آن به صورت کامل در خدمت تغذیه مستقیم خانوار به ویژه در گروه های هدف هم چون زنان باردار و شیرده و هم چنین کودکان قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه و یا سایر وعده های غذایی ندارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: تخم مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده است که می تواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین کند.
17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ با شعار «زندگی سالم با مصرف یک تخم مرغ در روز» و امسال بیست و یکمین سال بنیانگذاری روز جهانی تخم مرغ در دنیا و هفتیمن سال برگزاری آن در ایران است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
صادق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
0
0
ممنون از سایت خوب شفاآنلاین و کارشناس محترم تغذیه بابت این مطلب مفید و بسیار عالی.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: