بهگفته وی مزاج شنبلیله گرم و خشک است و بذر و برگ گیاه بهصورت موضعی و خوراکی اثرات درمانی بسیار خوبی دارد، همچنین ملیّن و افزایش دهنده نیروى جنسى است و استفاده از آن بهصورت کوکو و یا ریختن برگ آن در غذاهایی مثل اشکنه و سوپ و انواع آش بسیار مفید است و میتواند در کنار خواص زیاد خود طعم لذیذی به غذای ما بدهد.
دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: برای از بین بردن تلخی برگ آن، میتوانید گیاه را یک بار جوشانده آب آن را بریزید سپس استفاده کنید, اثر ضدالتهاب خوبی دارد و در طب سنتی در موارد صلاحدید پزشک از دانه و برگ این گیاه بهصورت ضماد در نواحی مختلف بدن استفاده میشود.
زارعشاهی اضافه کرد:کسانی که مشکلات ریوی دارند از این گیاه غافل نشوند و حتماً آن را به غذاهای روزانه خود اضافه کنند. بذر آن را آرد میکنند و در غذاهای مختلف و یا بههمراه شیر مصرف میکنند که چاقکننده خوبی است و برای درمان لاغری مفرط استفاده میشود.
وی گفت: برای درمان خارش پوست سر میتوان از آب شنبلیله برای شستشو استفاده کرد. در نظر داشته باشید این کار باعث مجعد شدن و حالتدار شدن موقتی موها نیز میشود، همچنین برای خوشرنگ شدن پوست صورت میتوانید از آب دمکرده برگ شنبلیله و یا لعاب دانههای آن روی پوست بمالید.
نکته قابل توجه اینکه در باردارى با احتیاط مصرف شود و البته زیادهروی در مصرف این گیاه نیز میتواند اثرات ناخوشایندی داشته باشد.