کد خبر: ۱۲۶۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 08
شفا آنلاین>سلامت>معاون تحقیقات و فناوری وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تولید 340 محصول دارویی در شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی، تغییر آیین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی و لحاظ کردن مقوله فناوری در ارتقای اعضای هیأت علمی را جزئی از اقدامات حوزه تحقیقات وزارت بهداشت ذکر کرد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر رضا ملک زاده با حضور در نشست روسا و معاونین تحقیقات و فناوری کلان منطقه 6 آمایش دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سالن همایش های روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزود: حمایت از تأسیس 607 شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت،تأسیس 74 مرکز رشد مستقر در دانشگاه ها (دانشگاه حداقل یک مرکز رشد)، تأسیس 9 اتاق تمیز در دانشگاه های علوم پزشکی بمنظور تولید محصولات با تکنولو‍ژی بالا، از دیگر اقدامات حوزه تحقیقات وزارت بهداشت است.
ملک زاده دیگر برنامه وزارت بهداشت را ایجاد زیرساخت های بزرگ پژوهشی برای افزایش کمیت و به ویژه کیفیت پژوهشی در ایران، با راه اندازی 10 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی، مطالعات بزرگ هم گروهی در سراسر کشور و برنامه ثبت بیماری ها برشمرد که علاوه بر بروندادهای پژوهشی در آینده نزدیک در امر سیاست گذاری های درمانی و بهداشتی نیز با اهمیت خواهد بود.
وی با اعلام حمایت ویژه از استادیاران جوان در 5 سال اول استخدام برای شکوفایی در امر پژوهش و حمایت ویژه از نخبگان پژوهش (افرادی که مرجعیت علمی ایران رابطه مستقیم با تعداد آنان دارد)، گفت: در طول 3 سال گذشته تعداد دانشمندان یک درصد علوم پزشکی (براساس گزارش ESI) از 8 نفر به 36 نفر رسیده است.
ملک زاده به رشد کمی و کیفی تولید علم وفناوری کشور در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در افق سند چشم انداز 1404 باید جمهوری اسلامی ایران در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی رتبه اول منطقه را احراز نماید که در سال 2015میلادی با انتشار 40532 مقاله در بانک اطلاعاتی اسکوپوس scopus رتبه 16 جهانی و اول منطقه را کسب کرده است.
ملک زاده، وضعیت انتشار مقالات کشور طی 15سال گذشته در بانک اطلاعاتی Scopus را مثبت ارزیابی کرد و افزود: ایران با انتشار 33710 مقاله علمی در بانک اطلاعاتی آی اس آی ISI، رتبه 21 جهانی و رتبه دوم منطقه ای پس از ترکیه را کسب کرده است.
وی گفت: برای ارتقای شاخص های کمی و کیفی پژوهش و فن آوری، وزارت بهداشت اقدام به تغییر نظام ارزشیابی مراکز تحقیقاتی و تطبیق آن با شاخص های بین المللی نموده، شاخص های کیفی را به فرآیند ارتقای اعضای هیات علمی افزوده و توجه به انتشار در مجلات معتبر علمی و بین المللی سازی پژوهشی را مد نظر قرار داده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: مقالات علوم پزشکی کشور حدود 32 درصد کل مقالات کشور را تشکیل می دهند و این درحالی است که تنها 12درصد بودجه پژوهشی کشور در اختیار وزارت بهداشت بوده و تنها 18درصد عضو هیات علمی کشور در این وزارت خانه مشغول به کار هستند.
دکتر ملک زاده نمای تولید علم دانشگاه علوم پزشکی زنجان را نیز مثبت برشمرد و خواستار تلاش بیشتر در حوزه تحقیقات و فناوری شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در تشریح اقدامات و برنامه های وزارت بهداشت، به برنامه دستیار پژوهش و پزشک محقق برای حفظ نیروی انسانی جوان دانشمند اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد روحیه اعتماد به نفس از مهاجرت آنها جلوگیری شود.
وی همچنین به برگزاری دوره های پسادکترا نیز اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات ما، فارغ التحصیلان جوان هستند که قادر به جذب در مراکز علمی نیستند و نیاز دارند که روزمه قویتری داشته باشند که با حمایت وزارت بهداشت فارغ التحصیلان جوان به صورت دوره های پسادکترا جذب می شوند که ضمن جذب این گروه، شتاب علمی مراکز تحقیقاتی بیشتر می شود.
ملک زاده در ادامه اهداف اصلی وزارت بهداشت در حوزه بهداشت را شامل: بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، یافتن راهکارهای مناسب برای مبارزه با این بیماری ها و افزایش حداقل 10سال طول عمر مفید به سن جمعیت کشور و اهداف پژوهشی را نیز شامل: ایجاد زیرساخت پژوهشی بلندمدت در کشور، تبدیل پژوهش های سطحی به پژوهش هایی جهت رفع مشکلات کشور، ارتقاء کیفیت پژوهش در کشور، ایجاد ارتباط علمی با دانشگاه های داخل و خارج از کشور و انتقال دانش برشمرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دستاوردهای نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی را شامل: کاهش روند مرگ و میر کودکان زیر 5سال، کاهش روند مرگ و میر زنان 15 تا 60سال و کنترل بیماری های عفونی و همچنین افزایش روند نرخ باروری و افزایش میزان باسوادی جمعیت 6ساله و بیشتر عنوان کرد.
وی بااشاره به اهداف توسعه پایدار تا سال 2030در ایران و جهان، این اهداف را شامل: پیشرفت ها در حیطه سلامت، کاهش نرخ مرگ و میر و کاهش تعداد مرگ های زودرس، کاهش نرخ مرگ و میر مادران و کودکان، مقابله با بیماری های عفونی، کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از تصادفات جاده ای، دسترسی همگانی به خدمات سلامت باروری، دسترسی همگانی به واکسیناسیون و اقدامات تشخیصی و درمانی و دارویی موردنیاز و گسترش بیمه همگانی ذکرکرد.
ملک زاده همچنین ضرورت پژوهش در سیاستگذاری را شامل: ضرورت سیاستگذاری بر مبنای شواهد، ضرورت اندازه گیری شیوع، بروز و بار بیماری ها به منظور سیاستگذاری کارآمد، ضرورت جمع آوری مستمر و دوره ای داده ها برای پایش کیفیت و نتایج سیاستگذاری ها را ذکرکرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، چالش های حوزه سلامت را گسترش بیماری های مزمن غیرواگیر و عوامل خطر آنها، گسترش میزان مصرف سیگار و مصرف موادمخدر و خطر گسترش ایدز عنوان کرد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان به عنوان دبیرخانه شورای کلان منطقه 6 آمایش کشور، شامل دانشگاه های علوم پزشکی زنجان، قزوین، اراک، البرز، قم و دانشکده پزشکی ساوه و خمین منصوب گردیده است.
برچسب ها: باروری ، سلامت ، موادمخدر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: