به گزارش شفاآنلاین ،بابک دربیکی که پیش از این، مسئولیت روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد را بر عهده داشت، تاکید کرد؛ این مساله در جمهوری اسلامی ایران مسبوق به سابقه است که به ابزار اطلاع رسانی یک نوع نگاه محتوا محور وجود داشته باشد. وی پس از آن که به ماجرای گرفتن فتوای حرمت ماهواره توسط محمدجواد لاریجانی از مرحوم حضرت آیت الله اراکی اشاره کرد، گفت: در همان زمان نیز، مخالفان استفاده از آنتن های ماهواره ای برای فشار به دولت و قانع کردن مجلس به رای دادن به ممنوعیت، از ابزارهایی متفاوت بهره بردند و با رجوع به برخی دیدگاه های مذهبی، عملا دولت را در این خصوص خلع سلاح کردند و دولت آن زمان هاشمی رفسنجانی با خالی کردن میدان، عملا از بسیج نیروهای اجتماعی در آن زمان عاجز ماند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می شود اصرار برخی جریانها به فیلترینگ تلگرام را به انتخابات پیش رو نسبت داد گفت: به هر حال شبکه های اجتماعی یک روش تعامل جدید به وجود آورده اند که قطعا تاثیرات اجتماعی و سیاسی نیز همراه خود دارد. همانطور که نقش این شبکه ها در انقلاب مصر را نمی شود انکار کرد، بدون شک تاثیر فوق العاده این رسانه ها را در سالهای اخیر کشور خودمان هم باید بپذیریم. من نمی توانم بگویم موافقان فیلترینگ تلگرام بخاطر آسیبهای اجتماعی و اخلاقی این شبکه ها است که با آنها مخالفت می کنند یا دغدغه سیاسی دارند اما قطعا وجود این شبکه های ارتباطی از نظر سیاسی تاثیراتی مشهود و بارز می گذارد و معتقدم بدیهی است که گروه هایی که در این حوزه دست پایین را دارند، موافق فیلترینگ باشند و گروه هایی که دست بالا را در این فضا از نظر تاثیر گذاری و بسیج اجتماعی دارند، با آن مخالفت کنند.
این استاد علوم سیاسی افزود: از طرف دیگر باید پیچیدگی های جدا از مسایل سیاسی از قبیل موضوع ورود مراجع و علما، مسائل فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و نظایر آن را هم در نظر بگیریم و بدانیم که در قبال هر پدیده جدیدالورودی در سطوح مختلف مقاومت های فراوان شکل می گیرد. در عین آن که معتقدم قطعا رسانه های مخالف دولت از این که دولت حمایت هایش در شبکه های اجتماعی را از دست بدهد، استقبال می کنند.
دربیکی در پایان بر ضرورت دفاع دولت از حقوق شهروندی تاکید و اضافه کرد:
درست است که بنده هم به عنوان یک شخص حقیقی بر بعضی وجوه این شبکه ها ایراد
وارد می دانم اما اتفاقا دولت می تواند با مقاومت برای حقوق ارتباطی
شهروندان و دسترسی به جریان آزاد اطلاعات بخشی از آن خلاء پایگاه اجتماعی
اش را پر کند، خلائی که متعاقب توجه فوق العاده دولت به مسایل خارجی در سه
سال اخیر، در حوزه داخلی به وجود آمده است. این می تواند یک پیام بسیار
روشن باشد که صرفنظر از شکل استفاده مردم از این شبکه ها دولت قائل به حق
شهروندان برای انتخاب روش های ارتباطی خود است و دفاع از این حیطه را خط
قرمز خود می داند. من به شخصه هیچ دفاعی از ناهنجاری های محتوایی موجود در
یک شبکه مثل تلگرام ندارم اما تلگرام یک ابزار است و دفاع از در دسترس بودن
این ابزار یعنی دفاع از یک حق شهروندی که دکتر روحانی به آن معتقد است.اصلاحات نیوز