شفا آنلاین>تغذیه>به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی و طبع افراد در فصل پاییز خوردن میوه های سرد و خنک ابتلا به برخی بیماریها را در افراد بالا میبرد.
به گزارش شفا آنلاین،حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی گفت:
با ورود فصل پاییز و کاهش دمای هوا طبع افراد با تغییراتی مواجه می شود،
از این رو مراقبت از کودکان و افراد کهنسال در این فصل بیشتر توصیه
می شود.
وی بیان کرد: فصل پاییز دارای مزاج سرد و
خشک است و استفاده از مواد غذایی سرد و خشک در این فصل منجر به ایجاد
عارضه در افراد می شود. از طرفی خوردن و استفاده از دوش آب سرد در این فصل
مضر و در بیماران تنفسی منجر به سرفه و زکام می شود.
عظمایی
افزود: باتوجه به اینکه سرد شدن هوا میل افراد به نوشیدن آب را کاهش می
دهد و همچنین قرار گرفتن در مجاورت هوای سرد موجب خشکی پوست می شود، نوشیدن
آب با دمای متعادل در پاییز اهمیت بسزایی دارد.
این
پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مصرف میوه های تابستانی در پاییز مضر است،
میوه هایی نظیر کاهو، خیار و هندوانه به دلیل خاصیت خنک کنندگی باعث رخوت و
سردی می شود.
وی اضافه کرد: استفاده از میوه به،
سیب، لیموشیرین و گلابی به دلیل طبع معتدل و خواص آنتی بیوتیکی در فصل
پاییز بسیار مفید است همچنین مغز پسته و بادام به خاطر پروتئین سیستم ایمنی
بدن را تقویت می کند.
عظمایی با تاکید بر اینکه
استفاده از میوه ها و غذاهای سرد باعث افزایش غلظت خون، رخوت، خستگی و بی
خوابی می شود، اظهار داشت: مصرف غذاهای سرد و خشک، گوشت گاو، غذاهای مانده و
کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است، استفاده از عدس
به همراه گل پر، دارچین و نعنا موجب تعادل خون می شود.
این
پژوهشگر طب سنتی با تاکید بر اهمیت انجام حمام های نیمه گرم برای حفظ
رطوبت پوست، عنوان کرد: استفاده از ماساژ روغن های بنفشه و بادام بر پوست
می تواند از عارضه خشکی پوست جلوگیری کند، همچنین استفاده از روغن های گرم
مثل بادام تلخ و سیاه دانه در بیماران مفصلی و استخوان بسیار مفید
است.
وی خوردن میوه های گرم و تر و دمنوش های
دارای خاصیت آنتی بیوتیکی در این فصل را مفید دانست و یادآور شد: استفاده
از بخور شلغم، اکالیپتوس، آویشن، پونه و دمنوش هایی مانند آویشن شیرازی،
پونه کوهی، زنجبیل و دارچین از بروز سرماخوردگی در فصل پاییز جلوگیری می
کند.