کد خبر: ۱۲۵۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۸ مهر ۱۳۹۵ - 2016September 29
شفا آنلاین>سلامت>مدیر اجرایی برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نرخ شیوع دیابت در روستاها 5 درصد و در شهرها 11،5 درصد است براین اساس با توجه به سند ملی پیشگیری و کنترل بیمارهای غیرواگیر ، ایران متعهد شده شیوع دیابت در شهرها را تا سال 2025 در وضعیت فعلی نگه دارد.
به گزارش شفا آنلاین، شهین یار احمدی روز پنجشنبه در نشست اقتصاد سلامت با عنوان سند ملی دیابت بیمه ها و نظام افزود: برنامه کشوری دیابت از سال 75در کشور آغاز شده و در سال 77در 25شهرستان از 17استان به صورت آزمایشی اجرا شد.
مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت افزود: پس از اجرای آزمایشی این سند متوجه شدیم برخی از بخش های این برنامه با سلامت کشور متناسب نیست بر این اساس در این قسمت ها بازنگری شد در نهایت در سال 83براساس دستورالعمل استانداردها و ضوابط نظام سلامت کشور این برنامه به صورت استاندارد و علمی در سیستم سلامت کشور ادغام شد.
وی اضافه کرد:در دو سالی که برنامه کشوری کنترل بیماری دیابت اجرا شد ، موفق به کاهش دو درصدی شیوع دیابت در روستا ها شدیم که این روند ادامه دارد.
یاراحمدی پیشگیری اولیه ، ثانویه و ثالثیه را از اهداف تدوین این برنامه دانست و گفت: در پیشگیری اولیه به دنبال کاهش عوامل خطر و بروز بیماری دیابت، در پیشگیری ثانویه به دنبال کاهش عوامل زودرس و دیررس و در پیشگیری ثالثیه به دنبال کاهش مرگ و میر و افزایش به امید به زندگی بیماران هستیم.
مدیر کشوری پیشگیری و کنترل دیابت با بیان اینکه دیابت یکی از عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی است، افزود: با توجه به میزان بیماریهای دیابتی که روز به روز در حال افزایش است، در نهایت به این نتیجه رسیدیم که باید سند ملی کنترل بیماریهای غیر واگیر دار از جمله دیابت تنظیم شود.
یاراحمدی اضافه کرد: این سند آماده شده و به امضای تعداد زیادی از مسئولان از جمله 9 وزیر و سه معاون رئیس جمهور رسیده است. رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز سند ملی پیشگیری از بیمارهای غیرواگیر را امضا کرده است.
عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اهداف این سند را توقف روند رو به رشد بیماری دیابت عنوان کرد و گفت: متاسفانه در هیچ جای دنیا نتوانستند بروز دیابت را به طور کامل کنترل کنند.
وی اضافه کرد: براساس این سند ایران متعهد شده تا سال 2025 مرگ های زودرس ناشی از دیابت را 25 درصد کاهش دهد.در حال حاضر مرگ های زودرس ناشی از بیماری دیابت 18،1 درصد است و اغلب بین سنین 30 تا 70 سال اتفاق می افتد، براین اساس متعهد هستیم به 13،6 درصد کاهش دهیم.
یاراحمدی همچنین با بیان اینکه شیوع دیابت در روستاها 5 درصد و در شهرها 11،5 درصد است، براساس سند ملی پیشگیری و کنترل بیمارهای غیرواگیر ، ایران متعهد شده شیوع دیابت در شهرها را در سال 2025 در وضعیت فعلی نگه دارد.
وی اظهارداشت: در این سند متعهد شدیم افزایش پوشش ایمنی داروها، مشاوره ها و ویزیت پزشکان را از 37،5 درصد به 50 درصد در سال 2025 برسانیم.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت با تاکید بر رویکرد آموزشی این سند، گفت: باید تمام افرادی که در ارتباط با بیماری دیابت اعم از گیرندگان خدمت، ارایه دهندگان خدمت و حتی همه مردم، ذی نفع هستند را آموزش دهیم.
یاراحمدی افزود: خوشبختانه امروزه تمام تست های مربوط به دیابت و 70 تا 80 درصد داروهایی که به صورت معمول مصرف می شود تحت پوشش بیمه قرار دارند اما سرنگ ها تحت پوشش بیمه نیستند و بر خلاف بسیاری از کشورهای دنیا که سالانه دو بار به بیماران دیابتی حتی کفش های مخصوص ارایه می کنند ولی در ایران هزینه کفش های مخصوص بیماران دیابتی، تحت پوشش بیمه نیست و خود بیماران باید تهیه کنند به همین علت در کشور میزان قطع پای بیماران دیابتی بالاست.
وی همچنین از سازمان های بیمه گر خواست آموزش بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه قرار گیرد برای آموزش و ویزیت بیماران تعرفه جداگانه پیش بینی شود چرا که ویزیت آن ها دو برابر بیماران غیردیابتی زمان می برد و طبیعی است که پزشکان به ویزیت این بیماران تمایل زیادی نشان ندهند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر آموزش مسائل مربوط به دیابت از مهد کودک و دبستان ها، گفت: برنامه عملیاتی این سند طراحی شده و در چهار شهرستان کشور اجرای آزمایشی آن آغاز شده است و بررسی های حاصل از نتایج اجرای آزمایشی آن نشان می دهد این برنامه قابلیت اجرا در کل کشور را دارد براین اساس انتظار می رود تا سه سال آینده 90 درصد جمعیت بیماران دیابتی تحت پوشش این برنامه قرار گیرند.

**رستوران ها باید میزان کالری غذاها را به مشتریان اعلام کنند
رئیس موسسه پژوهش عالی سازمان تامین اجتماعی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه رستوران ها باید میزان کالری غذاهای خود را به مشتریان اعلام کنند، افزود: به دنبال تدوین نرم افزای هستیم تا براساس آن مردم بتوانند هر زمان که نیاز داشتند، بتوانند از میزان کالری غذاهای مصرفی خود مطلع شوند.
شهرام غفاری افزود: در این ارتباط کارگروه مدیریت دیابت را در تامین اجتماعی تشکیل دادیم و این کارگروه را به یکی از استان های کشور که در این حوزه فعالیت داشت ، واگذار کرده ایم.
غفاری با اشاره به نظام های پرداخت، گفت: یکی از بهترین روش ها برای افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی روش ارایه خدمت به همه مردم است . در این روش شرکت های بیمه گر دائما خدمت ارایه می کنند و مردم نیز از این خدمات بهره برده و با این روش کیفیت و دسترسی بسیار می شود اما به طور طبیعی هزینه های زیادی دارد که می تواند برای سیستم مشکل ساز باشد.
وی تصریح کرد: البته اجرای این روش نیازمند نظام نظارتی قوی است و انجمن های پزشکی نیز باید متعهد شوند که اگر خدمات آن ها بیشتر از پیش بینی ها بود، خدمات را ارایه کنند اما هزینه ای دریافت نکنند.

**مسائل مالی مهم ترین عامل انگیزشی در تعیین سرنوشت نظام سلامت است
قائم مقام معاونت برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این همایش گفت: مهم ترین عامل انگیزشی که می تواند سرنوشت نظام سلامت را تعیین کنند، انگیزش های مالی هستند و امروز تمام پول نظام سلامت ما از جیب مردم هزینه می شود و هنر نظام سلامت این است تا این پول را به درستی مدیریت کند.
حمیدرضا صفی خانی گفت: در موضوع سلامت با مباحثی از جمله دسترسی، کارایی و کیفیت مواجه هستیم و موظفیم خدمات سلامت را برای همگان فراهم کنیم.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه تهران افزود: برای رسیدن به این هدف نیازمند وضع مقررات ، اصلاح ساختارها، توجه به نظام پرداخت و نظام مالی هستیم.
صفی خانی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما با ساختار بسیار بازی می شود زیرا تغییر دادن ساختارها راحت است و از طرفی دیگر انتظار داریم ، با تغییر ساختار ،کارایی حاصل شود در حالی که برای رسیدن به کارایی باید به سایر موضوعات نیز توجه داشته باشیم.
صفی خانی با بیان اینکه نظام های پرداخت در بیشتر کشورهای دنیا مبتنی بر ساختار و رفتار مورد انتظار منابع تنظیم می شوند، گفت: اصولا نظام های پرداخت به دو دسته مبتنی بر زمان مانند حقوق و دستمزد و مبتنی بر عملکرد تقسیم می شوند که متاسفانه در کشور ما پرداخت مبتنی بر عملکرد را با پرداخت مبتنی بر ارایه خدمات به همگان اشتباه می گیرند.
برچسب ها: دیابت ، بیمه ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: