منیزیم یک مادهی معدنی ضروری برای بدن است که در بیشتر واکنشهای آنزیمی شرکت دارد. این مادهی معدنی فشارخون را کاهش میدهد و نقش موثری در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و فشارخون ایفا میکند. بیماری فشارخون یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است.
این پژوهش روی 7216 زن و مرد 55 تا 80 سال انجام شده است. محققان قصد داشتند اثرات پیشگیرانهی رژیمهای غذایی مدیترانهای را روی بیماریهای قلبی و مرگومیر ناشی از آن بررسی کنند.
شرکتکنندهها باید رژیم مدیترانهای (با مصرف آجیل و روغن زیتون) میداشتند و یا اینکه چربی کمتر مصرف میکردند.
در طول چهار سالی که این پژوهش به طول انجامید حدود 277 مورد بیماری قلبی عروقی، سکتهی قلبی و مغزی و همچنین 323 مورد فوت مشاهده شد. 81 مورد به دلیل بیماریهای قلبی عروقی و 130 مورد به دلیل سرطان جان خود را از دست دادند.
محققان مشاهده کردند یک سوم شرکت کنندههای این پژوهش که منیزیم زیادی مصرف کرده بودند 34 درصد کمتر از بقیه فوت کردند. همچنین در بیماران قلبی که منیزیم بیشتری دریافت کرده بودند میزان مرگومیر 59 درصد کمتر گزارش شد. این افراد به میزان 37 درصد کمتر از سرطان جان خود را از دست دادند.
منیزیم در بسیاری از غذاها به مقدار فراوان یافت می شود و یك رژیم غذایی معمول در صورت انتخاب درست غذاهای مصرفی می توان مقدار كافی آن را تامین كرد .
منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از : دانه ها، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شكل مثل كلم، اسفناج و … ، غلات سبوس دارو حبوبات مثل لوبیا و سویا و… . تصفیه كردن غلاتی مانند آرد گندم و برنج و فرآیند غذاها مانند شكر، سبب از بین رفتن املاح از جمله منیزیم می شود.
توجه داشته باشید برای هر کیلوگرم از وزنتان لازم است که روزانه 6 میلیگرم منیزیم دریافت کنید.
نتایج این تحقیق در آرشیو نتایج مجله Journal of Nutrition موجود است .
پیش از این معلوم گشته بود که دریافت كم منیزیم ، باعث اختلال در ریتم قلبی و بروز حملات و سكته های قلبی می شود.
همچنین مطالعات انجام شده در بیمارانی كه به سكته ی حاد قلبی مبتلا شدند كه استفاده فوری از منیزیم پس از سكته ی قلبی سبب كاهش مرگ و میر بیماران می شود.
منیزیم درتنظیم فشار خون نقش مهمی را ایفا می كند. رژیم های غذایی كه حاوی مقدار زیادی سبزی و میوه باشند منیزیم و پتاسیم را در حد كافی تأمین كرده و باعث كاهش فشار خون بالا می شوند . مطالعات نشان می دهد دریافت زیاد منیزیم ، پتاسیم و كلسیم و دریافت كم چربی و سدیم در برنامه ها و رژیم غذایی تأثیر زیادی در كاهش فشار خون بالا دارند.
بنابراین توصیه می شود با دریافت كافی منابع حاوی منیزیم از وقوع فشار خون بالا پیشگیری وآن را كنترل كنید.