شفا آنلاین>سلامت>سازمان غذا و دارو ضمن هشدار در مورد سرطانزا بودن بعضی از ظروف یکبار مصرف اعلام کرد: چاپ آرم غذا و دارو روى اين ظروف از برنامههاى سازمان است.
به گزارش شفا آنلاین،سمیره صباح معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت:
ظروف یکبار مصرف شفاف که در مراسمهاى عمومی برای نوشیدنی های داغ استفاده
می شود، در دراز مدت به دلیل مواد مضری که دارند موجب بروز بیماری های صعب
العلاج و سرطان می شوند چرا كه در مقابل آب جوش، چای، شیر داغ و غیره مواد
پلیمری از خود آزاد می کنند.
وى
بيان كرد: ظروف یکبار مصرف در 2 گروه ظروف یکبار مصرف غیر مقاوم به حرارت و
مقاوم به حرارت عرضه می شوند. ظروف یکبار مصرف غیر مقاوم به حرارت
به شکل ظروف شفاف و نیمه شفاف هنگام تماس با آب جوش و مواد غذایی داغ با
آزاد سازی مواد مضر و انتقال آن به مواد غذایی یا آب می تواند سلامت مصرف
کنندگان را در مصارف طولانی مدت به خطر اندازد.
صباح
در خصوص ظروف غيرمقاوم به حرارت افزود: این گونه ظروف در زمان پر شدن توسط
آب جوش و مواد غذایی داغ، کارایی لازم را نداشته و به راحتی دچار تغییر
شکل می شوند. همچنین نگهداری آنها در دست به علت دمای بالای ظرف نیز آسان
نبوده و گاهی مصرف کنندگان با رها کردن آن ها به بدن خود صدمه می زنند.
به
گفته وی، ظروف یکبار مصرف مقاوم به حرارت مانند ظروف یکبار مصرف اسفنجی،
فومى و کاغذی زمانی که در تماس با آب جوش و مواد غذایی داغ قرار می گیرند،
مقدار کمتری مواد مضر به مواد غذایی یا آب منتقل می کنند. از طرفى اين ظروف
تغییر شکل نیز نمی دهند و نگهداری آن در دست برای مصرف به علت انتقال کمتر
گرما آسانتر و ایمن تر هستند.
معاون
اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو
ادامه داد: در مراسمها بايد توصیه های بهداشتی از سوی مصرف کنندگان جدی
گرفته شود. از لیوان های یکبار مصرف شفاف و نیمه شفاف، فقط برای مصرف آب یا
سایر نوشیدنی ها با دمای معمولی، از لیوان های یکبار مصرف فوم و یا کاغذی
برای مصرف نوشیدنی های داغ و از ظروف یکبار مصرف غذاخوری از جنس اسفنجی یا
فوم برای مصرف غذاهای داغ استفاده شود.
وى
عنوان كرد: از گرم کردن مواد غذایی همراه با ظروف یکبار مصرف آنها با
وسايل گرم کن و ماکروفر اجتناب شود. به منظور حفظ محیط زیست، پس از مصرف
غذا در داخل ظروف یکبار مصرف (به علت زیست تخریب پذیری پایین آنها) نسبت به
جداسازی و جمع آوری ظروف به جا مانده از سایر زباله ها اقدام و آن ها را
برای انهدام در اختیار مسئولین بازیافت شهرداری قرار دهند. همچنين استفاده
از ظروف یکبار مصرف باید با دقت باشد یعنی از ظروف یکبار مصرف صاف و شفاف
برای مواد غذایی و آشامیدنی سرد استفاده شود.
صباح
ظروف یکبار مصرف کاغذی و فومى را برای مواد غذایی و آشامیدنی مناسب خواند و
گفت: مواد غذایی که در رستوران ها استفاده می شود نیز باید در فوم ها باشد
و به هیچ وجه ظروف یکبار مصرف را داخل مایکروفر یا مایکروویو برای گرم
کردن غذا استفاده نشود.
صباح
از چاپ نشان غذا و دارو روی ظروف يكبار مصرف خبر داد و گفت: اكنون برخى از
ظروف مورد تاييد دارای نشان سازمان غذا و دارو هستند. تكميل اين اقدام از
برنامه هاى سازمان است.