وی افزود: افرادی که مشمول این طرح میشوند خانمهای زیر 42 سال و زوجینی که دارای ناباروری اولیه باشند و همچنین یکی از زوجین تابعیت ایرانی هستند.
طباطبایی با بیان اینکه این اقدام از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: مباحث مالی از مهمترین دلایل کاهش رغبت زوجین نابارور برای آغاز و پیگیری درمان ناباروری است که کلید اجرایی این کار از امروز با انعقاد قراردادی با دانشگاه علوم پزشکی قم، آغاز شد.
وی تصریح کرد: با این طرح هر فرد در سال دو بار میتواند عمل جراحی آی یو آی و یک بار نیز میکرو را انجام دهد که در این طرح 85 درصد از هزینه بیمار توسط دولت پرداخت میشود.
وی تاکید کرد:این کار قطعا بر پیگیری سیردرمان و نتایج تاثیرگذار است زیرا این بیماران با توجه به هزینه کمتر آرامش لازم برای پیگیری درمان خواهند داشت و قطعا نتایج این کار نیز موفقیت آمیزتر خواهد بود.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: براساس آماری که در عرصه بخش درمان ناباروری در کشور مطرح میشود در حال حاضر دو و نیم میلیون زوج نابارور در کشور حضور دارند که با توجه به محدود بودن مراکز درمان ناباروری قطعا با تامین این هزینهها از سوی دولت مردم اشتیاق بیشتری برای انجام سیردرمانی خواهند داشت.
طباطبایی گفت: انجام سیر درمانی ناباروری در فضای مطب قابل انجام نیست و این عملها نیز نمیتواند در سیستم مطب انجام شود به همین دلیل و با توجه به تجهیزاتی که در این زمینه باید مورد استفاده قرار گیرد مراکز درمان ناباروری بهترین مراکزی هستند که در ابتدا، زوجینی که با این مشکل مواجه میشوند باید به آن مراجعه کنند.
وی بیان کرد: در این بین باید 15 درصد باقی مانده نیز از سوی بیمهها و یا با راهاندازی صندوقهای حمایتی تامین شود زیرا همین درصد نیز میزان قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد.
وی گفت: یکی از مزایای این طرح کمک جدی به طرح افزایش جمعیت است که یکی از سیاست های کلان نظام میباشد.
وی ادامه داد: همچنین زوجهای نابارور نیز به شکل جدی به دنبال فرزندآوری هستند همین میزان موفقیت در درمان این گروه نیز میزان قابل توجهی به جمعیت کشور اضافه خواهد کرد و نقایص این بخش را تاحدودی پوشش خواهد داد.