اسیدهای چرب امگا 3 را سه نوع چربی تشکیل میدهند:
- اسید آلفا لینولنیک (ALA)، بدن توانایی تولید آن را ندارد و ما باید از طریق تغذیه نیاز بدن را به این ماده تأمین کنیم.
- اسید دوکوزاهگزائنوئیک (DHA)
- اسید ایکوساپنتائنوئیک (EPA)
منابع اسیدهای چربی امگا 3
روغنهای ماهیهای زیر سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند:
- قزل آلا
- تون
- سالمون
- شاه ماهی
- ساردین
- خرچنگ تازه
- کوسه
اسید آلفا لینولنیک (ALA) در روغن گیاهی کولزا، سبزیجات برگ سبز، پسته،
آجیل و گردو وجود دارد. برخی از مواد غذایی - تخم مرغ، شیر، ماست، نان و
... - با امگا 3 غنی میشوند.
مکملهای امگا 3
دستور العمل خاصی برای مصرف مکملهای امگا 3 وجود ندارد، اما بهترین راه
تأمین نیاز بدن به اسیدهای چرب امگا 3 پیروی کردن از رژیم غذایی سرشار از
این ماده است.
برخی از مکملهای امگا 3 حاوی ویتامین آ نیز هستند، اما میران مصرف روزانه
مکمل ویتامین آ بزرگسالان نباید بیش از یک و نیم میلیگرم باشد.
زنان باردار باید از مصرف مکملهای ویتامین آ بپرهیزند.