به گزارش شفا آنلاین، اعظم دبیریان دکترای علوم پایه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه طبق گفته دکتر قریب مطمئناً پزشک متعلق به دیگران است، زیرا همه فکر و عمل وی درخصوص رفتاری مؤثر برای بیماران است، اظهار داشت: اما اگر فقط به فکر خود و اندوختهاش باشد آن فرد دیگر پزشک نیست.
این دکترای علوم پایه ادامه داد: یک شخص زمانی میتواند به عنوان یک پزشک و طبیب ارزشمند باشد که ویژگیهای خاص خود را حفظ کند و آن را مدام برای خود مرور کند و با ادای سوگند متعهد شود که برای نجات جان زندگی دیگران کوشا باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: مهمترین مسئله این است که دارای قابلیت و توانایی پزشکی و به روز باشد از طرفی شناخت کافی در مورد بیمار و نیازهایش داشته باشد، بردبار و صبور بوده و مشکلات بیماران را به خوبی گوش کند زیرا خیلی از مسائل بیماران با خوب شنیدن درمان میشود.
این مدرس دانشگاه تأکید کرد: اگر یک پزشک به جای اینکه 14 تا 20 مریض در روز ویزیت کند تعداد آنرا به 10 نفر برساند ولی دقیق، باعطوفت و خوش اخلاقتر مشکلات وی را بررسی ودرمان کند بیشک بار زیادی از دوش بیمار خود برداشته است.
دبیریان با بیان اینکه شنونده خوب و انعطافپذیر بودن خیلی مهم است، به بسیج پزشکی گفت: یک پزشک باید عاری از خودپسندی باشد چرا که ابزار کار کادر پزشکی بیماران هستند و بیمار یک انسان است که دارای یک شخصیت چند بعدی است و نباید فقط به جسم او توجه کرد.
وی ضمن توضیح اینکه پزشکی حرفه سخت و سنگینی است، تصریح کرد: پزشکان باید تمام شبانهروز را در اختیار بیماران قرار بگیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نارضایتی بیماران اشاره کرد و گفت: عوامل مختلفی در عدم رضایتمندی بیماران دخیل است، مثلاً بیمار بعد از ساعتها انتظار پشت در اتاق پزشک توقع دارد وقتی داخل اتاق میشود با برخورد خوبی از جانب پزشک مواجه شوند، از طرفی هزینههای سنگین و مسیرهای دور عاملی است که میتواند باعث نارضایتی بیماران باشد.
این دکترای علوم پایه با اشاره به اینکه امروزه تشخیص نادرست یکی از عوامل نارضایتی بیماران است، افزود: در خیلی موارد بیماران بر اثر این عامل دچار زحمت بیشتری میشوند یا هزینه زیادی را صرف تستهای تشخیصی میکنند که شاید ضروری نیست در حالی که یک پزشک حاذق خیلی راحت میتواند در ابتدا حدود درد را تشخیص دهد.
دبیریان در پایان خاطرنشان کرد: بیماران به خودی خود باید رنج مریضی را تحمل میکنند پس وظیفه پزشک است که سعی کند با روشهای سادهتر آنان را درمان کرده و از میزان رنج و آلام وی بکاهد.