عضو مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: در خیلی از موارد علت گرایش افراد به مصرف مواد ، ناهنجاریهای خلقی و هیجانی عدم توانایی در مدیریت و کنترل هیجان و یا اختلالات رفتاری مانند افسردگی، اضطراب، بی ثباتی در هیجان و خلق و خو است.
دانشمند، منظور از عامل یا همراه در افرادی که مواد مصرف می کنند را اینگونه تشریح کرد و گفت : به عنوان مثال عامل یا همراه گاه می تواند در کسانی که مواد مصرف می کنند به این صورت باشد که افسردگی فرد را به سمت مصرف گرایش دهد و گاه ممکن است افسردگی وجود داشته باشد ودر مصرف فرد تاثیر گذار باشد .
وی ادامه داد: اگر فقط به کنترل مصرف مواد و درمان اعتیاد فرد توجه کنیم واختلالات روانیشان را مدنظر قرار ندهیم هرگز در درمان آنها موفق نخواهیم بود و به همان اندازه که مداخلات درمانهای زیستی و دارویی در درمان این بیماران اهمیت دارد مداخلات غیر دارویی و روانپزشکی هم بسیار اهمیت دارد و بدون اینها درمان موفق نخواهد بود.
دبیر بخش مقالات بین المللی دهمین کنگره دانش اعتیاد، این کنگره را مهمترین و بزرگترین گردهمایی کارشناسان و اندیشمندان در حوزه اعتیاد دانست و اظهار داشت: محورهای وسیعی در زمینه علوم پایه، تازه های عصب شناختی، مطالعات حیوانی در حوزه بالینی و پیشگیری، مداخلات درمانی جدید، رویکرد به درمان و عوارض و شناخت مواد، مداخلات کاهش آسیب و رویکردهای روانی و اجتماعی که تمام این موارد به صورت سخنرانی و پنل در کنگره ارائه می شود.
وی محورهای خاص در این کنگره را شامل اعتیاد کودکان، اعتیاد زنان، اعتیاد بیماران جسمی و روانپزشکی عنوان کرد.
دانشمند ادامه داد: این کنگره حدود ۳ هزار مخاطب دارد و ۱۰۰۰ مقاله و ۴۰ پنل تخصصی با گرایش های مختلف و حدود ۱۵ نفر از اساتید برجسته خارجی از سازمان بهداشت جهانی و مراکز بین المللی در حوزه علمی و عملی از داخل و خارج کشور در ا ین کنگره حضور خواهند داشت.
وی گفت: ایران جزو کشورهایی است که در حوزه دانش اعتیاد در جهان پیشرو است و از نظر علمی جایگاه برجسته ای دارد و قطعا وجود چنین کنگره بین المللی در منطقه به عنوان یک موقعیت برجسته می تواند کاریزمای ایران در فیلد اعتیاد باشد.
دانشمند افزود: قرار است در این کنگره تازه های علمی بحث و بررسی شود و از دل این تازه ها و سخنرانی ها موضوعات به روز به گوش مسئولین برسد و تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها در حوزه اعتیاد انجام شود.