کد خبر: ۱۲۱۶۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 02
شفا آنلاین>سلامت>رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: نامه‌ای درباره بودجه‌بندی سالانه هپاتیت C تهیه شد که با نظر موافق در حال کارشناسی است و امیدواریم به‌زودی این خبر خوش را داشته باشیم که دولت سالانه 20 هزار بیمار هپاتیت C را رایگان درمان کند.

به گزارش شفا آنلاین، سید مؤید علویان بعد از ظهر امروز در حاشیه کنفرانس ملی تازه‌های هپاتیت B و C که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ساری برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از دلایل برگزاری این کنفرانس در مازندران به دلیل وجود اساتید معتبر و انتشار مجلات قابل قبول در سطح مراکز تحقیقاتی است و می‎خواهیم ارتباط آن را با شبکه هپاتیت قوی کنیم.

وی با بیان اینکه ایران از نظر هپاتیت B و C وضعیت بهتری دارد و واکسیناسیون نیز به‎خوبی انجام شده است، افزود: 150 هزار نفر از زندانیان نیز واکسینه شدند و اکنون در ایران غیر از دو استان گلستان و سیستان، در بقیه استان‌ها میزان این بیماری زیر دو درصد رسیده است.

* شیوع هپاتیت B در ایران نیم‎درصد است

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) تهران با اشاره به اینکه در کشورهای منطقه شیوع بیماری هپاتیت B بیش از ایران است، تصریح کرد: منطقه درگیر ناامنی و جنگ است؛ در یمن شیوع این بیماری سه درصد، در سوریه چهار و در عراق پنج درصد است.

علویان ادامه داد: ایران در کنترل بیماری هپاتیت B فعالیت‎های خوبی داشته است؛ وجود امنیت، وجود زیرساخت‌های بهداشتی مناسب و توان بالا در کنترل بیماری‌ها از شاخصه‎های بارز کشور در مقابله با این بیماری‎ها است.

رئیس شبکه هپاتیت ایران با اعلام اینکه در بخش مبارزه با هپاتیت C نیز کشور در وضعیت خوبی قرار دارد، بیان کرد: در پاکستان درصد شیوع به این بیماری پنج درصد، در عراق بالای سه درصد و حاشیه خلیج فارس بیش از 2 تا 3 درصد است، اما در ایران نیم‎درصد است.

* درمان بیش از 8 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت C در 8 تا 9 سال اخیر

این مسؤول با بیان اینکه در 8 تا 9 سال اخیر بیش از 8 هزار نفر از بیماران مبتلا به هپاتیت C در سطح کشور درمان شدند، اظهار کرد: ازجمله در شمال ایران، تقریباً همه بیماران تالاسمی شناسایی شدند، شیوع این نوع از هپاتیت در بیماران دیالیزی کشور از 18 به زیر سه درصد رسیده، در تالاسمی نیز از 30 به زیر 10 درصد رسیده و به همین میزان نیز در هموفیلی با کاهش مواجه بودیم.

وی ادامه داد: شیوع بیماری در معتادان تزریقی بیشتر است و اکنون 180 تا 240 هزار نفر مبتلا به هپاتیت C در ایران داریم و قرار است براساس برنامه 15 ساله، این نوع هپاتیت در مرحله حذف و ریشه‎کنی قرار بگیرد و لازمه آن درمان سالانه 20 هزار نفر است.

علویان تصریح کرد: نامه‌ای را شبکه هپاتیت ایران در مورد بودجه‌بندی سالانه هپاتیتC  تهیه کرد که با نظر موافق در حال کارشناسی است و امیدواریم که به‌زودی این خبر خوش را داشته باشیم که دولت سالانه 20 هزار بیمار هپاتیت C را رایگان درمان کند، زیرا قیمت داروها در ایران 20 برابر پایین‎تر از کشورهای اروپایی است و حتی داروهای جدید توسط سه شرکت داروسازی در کشور با پوشش بیمه‎ای تولید شده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) با بیان اینکه شمال ایران ظرفیت خوبی را در بخش گردشگری سلامت دارد، گفت: بیمارانی از کشورهای آذربایجان، ارمنستان و قرقیزستان می‎توانند از امکانات بخش سلامت شمال ایران استفاده کنند و حتی این خطه از ایران می‌تواند قطب گردشگری سلامت باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از بیماران از کشورهای اروپایی و آمریکا که در گذشته به دلیل قیمت پایین درمان به یمن مسافرت می‌کردند، اکنون به دلیل ناامنی در یمن، به کشورهای مالزی و هند سفر می‎کنند، زیرا برای اروپایی‌ها می‎ارزد که به این کشورها رفته تا هم به سیر و سیاحت بپردازند و هم با قیمت ارزان‎تری درمان شوند.

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه حدود 5 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت C را در حال درمان داریم، افزود: این افراد با پوشش درمانی بیمه درمان می‎شوند که در نظر داریم سالانه 20 هزار نفر را به‌صورت رایگان درمان کنیم.

علویان در پایان گفت: بیش از 15 سال است که درمان هپاتیت C با داروهای ایرانی صورت می‎گیرد، در گذشته داروها به‌صورت آمپول یا قرص بود اما اکنون به‌ شکل قرص است که از 3 تا 4 ماه پیش وارد بازار شده و زیر پوشش بیمه‎ای است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: