با آنکه هنوز
مشخص نیست کپسایسن چطور با سلولهای سرطانی ترکیب میشود و میتواند سرعت
رشد آنها را کم کند، دانشمندان موفق به مشاهده نحوه چسبیدن این ماده به سطح
سلولهای سرطانی شدهاند. چسبیدنی که ظاهرا باعث تغییرات شیمیایی در سطح
این سلولها میشود. اگر به میزان کافی کپسایسن به این سلولهای سرطانی
اضافه شود، از هم میپاشند و تجزیه میشوند.
دکتر
پوپویچ که اثر کپسایسن را بر سلولهای سرطانی در آزمایشگاه مطالعه کرده،
به مجله تایم میگوید، با آنکه این نظریه هنوز به طور قطع ثابت نشده، یک
دلیل برای نابودی سلولهای سرطانی در مجاورت این ماده موجود در فلفل تند
میتواند این باشد که کپسایسن باعث سرعت بخشیدن روندی به نام اپوپتوسیس در
سلولهای سرطانی میشود. اپوپتوسیس را میتوان به طور ساده، خودکشی سلولی
که دیگر نیازی به حضور آن در بدن نیست، تعریف کرد.
به
گزارش ساینس الرت، این اولین باری نیست که اثر غذاهای تند بر سلامتی افراد
توسط دانشمندان تایید میشود. تحقیق دیگری که در سال گذشته توسط یک تیم
تحقیقاتی دانشگاه هاروارد روی پانصد هزار بزرگسال چینی انجام شده بود، نشان
میداد درصد طول عمر افرادی که در هفته، شش یا هفت وعده غذای تند
میخورند، 14 درصد بیشتر از بقیه است.