کد خبر: ۱۲۰۹۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - 2016August 27
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترک "استاندارد نان" با همکاری سازمان استاندارد در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت هفته دولت در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی سازی نان اظهار کرد: غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال 1377 به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال 1386 نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنی‌سازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نان‌های سنتی با این دو ماده غنی شده‌اند.

وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی "ویتامین D" و "روی" در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام می‌شود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته عبدالهی، اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از 2.3 گرم به کمتر از یک درصد رسیده است.

برنامه استاندارد نان اجرایی می‌شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکی با سازمان استاندارد برای استانداردسازی نان خبر داد و گفت: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا می‌شود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسیده در بسیاری از استان‌ها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. در برخی نقاط همچنان 20 تا 30 درصد از جوش شیرین در نان‌ها استفاده می‌شود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف می‌شود.

98 درصد مردم از ید کافی استفاده می‌کنند

عبدالهی در ادامه این نشست در پاسخ به برخی نگرانی‌ها در خصوص تقلب شرکت‌های تولید کننده نمک و استفاده نکردن ید در محصولات خود توضیح داد و گفت: در سال 92 و 93 این نگرانی ایجاد شد که ممکن است میزان ید نمک‌ها کافی نباشد و بیماری گواتر دوباره باز گردد. به همین منظور در سال 93 در این مورد بازرسی کشوری انجام شد. نتیجه این بررسی نشان داد تنها شش درصد نمک‌ها ید کافی ندارند. این یعنی بیش از 97 درصد مردم ید کافی دریافت می‌کنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مکمل‌یاری مادران باردار با ید توضیح داد و گفت: از سال گذشته برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکمل‌ها را به طور رایگان دریافت می‌کنند.

برچسب ها: بهداشت ، دولت ، نان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: