کد خبر: ۱۱۹۶۰۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 17
شفا آنلاین>اجتماعی>همیت سلامتی در چیست؟ سلامتی همه چیز نیست ولی بدون سلامتی همه چیز، هیچ است. (شوپن هاور، فیلسوف آلمانی، 1788-1860 ) بسیاری از مردم دنیا صرف‌نظر از نژاد و سن و جنس با این فیلسوف آلمانی هم‌عقیده بوده و بر این باورند که سلامتی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی است.
به گزارش شفا آنلاین،   اگرچه بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت تیپ 2 و انواع سرطان‌ها، کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند، با پیروی از شیوه زندگی سالم می‌توان از بروز بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کرد. مهم‌ترین تغییرات در شیوه زندگی شامل بهبود رژیم غذایی، ترک سیگار و تناسب اندام می‌شوند.

اما ارتقای سلامت در محیط شغلی چیست؟
       ارتقای سلامت شغلی در برگیرنده هر اقدامی در جهت افزایش رفاه افراد در محیط شغلی است که توسط خود کارکنان، کارفرمایان آنها یا جامعه صورت گیرد. پاره‌ای از این اقدامات شامل موارد زیر است:
        بهبود نحوه سازماندهی شغلی، به عنوان مثال با فراهم کردن امکان استفاده از ساعات کاری انعطاف‌پذیر، استفاده از دورکاری و انجام کار در منزل، فراهم‌سازی امکان آموزش مادام‌العمر به وسیله وظایف چرخشی یا توسعه شغلی.

        بهینه‌سازی محیط کاری، مثلا با تشویق حمایت و پشتیبانی بیشتر همکاران از یکدیگر، مشارکت دادن کارکنان در فرآیند ارتقای محیط کار یا ارایه غذاهای سالم در نهارخوری محل کار.

       تشویق کارکنان برای مشارکت در فعالیت‌های سالم، مانند برگزاری کلاس‌های ورزشی، تامین دوچرخه برای استفاده کارکنان برای تردد در مسافت‌های کوتاه در محیط‌های کاری وسیع.

       تشویق رشد شخصی، مثلا با تحویل دوره‌های آموزشی مهارت‌های اجتماعی مانند مقابله با استرس یا کمک به کارکنان برای ترک سیگار.

       ارتقای سلامت در محیط کار چیزی فراتر از الزامات قانونی برای سلامتی و ایمنی محل کار به‌شمار می‌آید. این مقوله همچنین در برگیرنده مشارکت فعال کارفرمایان در کمک به کارکنان برای بهبود وضعیت کلی رفاه و سلامتی‌شان است. در این فرآیند مشارکت دادن خود کارکنان و در نظر گرفتن نیازها و نظرات آنان برای سازماندهی بهینه کار و محیط شغلی از ضروریات به شمار می‌آید.

به یاد داشته باشید که:
        شیوه زندگی شما یک مساله شخصی است. ممکن است شما را تشویق به تغییر آن کرد، ولی هرگز نمی‌توان کسی را مجبور به تغییر رفتار خود کرد، مگر در شرایطی که این رفتار سبب آسیب رساندن به دیگران شود.

        شرکت در هرگونه فعالیت ارتقا دهنده سلامتی در محیط کار برای کارمندان کاملا اختیاری است، اگرچه سالم زیستن در درجه اول به نفع خود شما خواهد بود.

        ارتقای سلامت در محیط شغلی تعهد فعال هر دو طرف یعنی کارفرما و کارکنان را می‌طلبد: کارفرمایان مسئول فراهم آوردن شرایط سازمانی و محیطی سالم بوده و کارکنان مسئولیت مشارکت فعالانه را در برنامه‌های ارتقا دهنده سلامت در محیط کار بر عهده دارند.

مثال‌هایی از فعالیت‌های ارتقای دهنده سلامت در محیط کار:
        تعادل میان کار و زندگی: فراهم آوردن حمایت‌های اجتماعی مانند تامین مهد کودک

        ارتقا و حفظ سلامت روانی: اجرای مدیریت مشارکتی و به حساب آوردن نظرات و دیدگاه‌های کارمندان، ارایه دوره‌های آموزشی کاهش استرس، آرام‌سازی و فراهم‌سازی امکان مشاوره روان‌شناسی محرمانه.

        مراقبت از سلامتی: فراهم آوردن امکان چک منظم وضعیت سلامتی مثلا از نظر فشار خون، قند یا چربی خون.

        فعالیت فیزیکی: دادن کمک‌هزینه برای فعالیت‌های ورزشی خارج از محل کار مثل عضویت در باشگاه‌های تفریحی ـ ورزشی، برگزاری رقابت‌های ورزشی درون سازمانی، تشویق کارکنان برای استفاده از پله‌ها به جای آسانسور.

        ترویج شیوه زندگی سالم: ارایه اطلاعات و حمایت‌های محرمانه در زمینه اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، ارایه اطلاعات مفید در مورد تغذیه صحیح و فراهم ساختن امکان اجرای عملی این توصیه‌ها (مانند تحویل غذای سالم در غذاخوری محل کار و تامین وقت کافی برای خوردن آن)

شما چگونه می‌توانید سلامت خود را ارتقا دهید؟
       شما می‌توانید با کارفرمای خود در این زمینه صحبت کرده و با نظرات خود، آنها را به اجرای راهکارهای ارتقای دهنده سلامت در محیط کار تشویق کنید. به خاطر داشته باشید که ابتکار عمل تنها به دست کارفرما نیست و هر شخص می‌تواند نسبت به بهبود وضعیت سلامت فردی و رفاه خود اقدام کند. اقدامات زیر نمونه‌ای از اینگونه اقدامات هستند:

تغذیه در محل کار:
       تغذیه سالم چندان دشوار هم نیست. رعایت نکات زیر برای شما راهگشا خواهد بود:
        از منابع غذایی متنوع استفاده کرده و سبزی و میوه زیادی مصرف کنید.

        اندازه وعده‌های غذایی خود را متعادل کرده و به خاطر داشته باشید که بهتر است به جای حذف کامل یک ماده غذایی مضر، مصرف آنرا کاهش دهید.

        برنامه غذایی منظم داشته و سر وقت غذا بخورید.

        از همین حالا شروع کنید و کم‌کم عادات غذایی خود را اصلاح کنید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: