بهگزارش شفا آنلاین، ایرج حریرچی در ارتباط با فوت 4 بیمار دیالیزی در اهواز و دلایل آن اظهار داشت: بیمارانی که دیالیز میشوند ممکن است بیماری زمینهای دیگری نیز داشته باشند و یک ویروس یا میکروب در افرادی که دچار نقص ایمنی هستند میتواند دردسرساز شود این در حالی بوده که در افراد سالم این عوامل میکروبی و ویروسی شاید علائم جزئی را سبب شوند.
وی افزود: هر 4 بیمار فوت شده در یک بیمارستان دیالیز شدهاند و همزمان تعداد دیگری نیز در حال دیالیز بودهاند و اگر یک عامل سیستمی مثلا یک عامل مسموم کننده سبب بروز این مشکل شده همه افراد تحت درمان باید حداقل نشانههایی را از این عامل سیستماتیک نشان دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تنها 8 نفر تحت تاثیر قرار گرفته و تمام بیماران دیگر از نظر شرایط دیالیز و خوراکی بررسی شده که هیچگونه علامتی از عامل مسموم کننده نداشتند.
حریرچی افزود: گروهی مجرب شامل مدیرهای کل و کارشناسان به خوزستان رفته و برای این مساله تشکیل جلسه دادهاند و به این نتیجه رسیدند که از نظر سیستمیک دستگاه و غذا مشکل نبوده است بلکه یک عامل دهانی یا رودهای که اکثر مسمومیتهای تابستانی ناشی از آن است میتواند سبب بروز این حادثه برای بیماران دیالیز شده باشند.
به گفته وی آلودگی ناشی از دست یک نفر میتواند از عوامل ایجاد کننده عامل دهانی یا رودهای باشد. ولی بر این اساس از همه سیستم آنجا کشت انجام شد و سیستمهای پیشگیرانه را به کار بردیم همچنین از جنبه کارآگاهانه این موضوع را دوستان بررسی کردند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در عوامل مسمومیت خوراکی از لحاظ علمی در 60 درصد موارد منشا اولیه پیدا میشود گفت: ولی بر این اساس ما هنوز داریم موضوع را بررسی میکنیم البته باید توجه داشت که 4 بیمار فوت شده علاوه بر نارسایی کلیه دچار نارساییهایی همچون نارسایی قلبی، کبدی و سرطان بودهاند.
به گفته وی 4 بیمار دیگر وضعیت آنها پایدار بوده و اقدامات پیشگیرانه شدید انجام شده است همچنین بخش دیالیز تازه تجهیز شده و همه دستگاههای این بیمارستان نو و پیشرفته است.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه برای خدمتگذاران نظام سلامت هیچ فرقی بین قومیت و منطقه نیست گفت: خوزستان جزء اولویتهای ما بوده و وزیر بهداشت نیز بیشتر سفرها را به این استان داشته است. با توجه به موقعیت خوزستان در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس این شهر برای ما مقدس بوده و هیچ فرقی بین عرب، فارس،بختیاری و ... نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در فوت این 4 بیمار دیالیزی خطایی صورت گرفته است گفت: از همه بیماران کشتهای لازم انجام شده و مصاحبه نیز گرفتهایم. مرگ ناگهانی تعریف دارد و علائم مسمومیت دهانی و رودای در عرض چندین ساعت ممکن است به حدی پیش رود که عفونت کلی در بدن را ایجاد کرده و در کسی که ضعف ایمنی دارد مشکل ایجاد کند و این مساله نادر و چیز غیرشایعی نیست.
حریرچی اضافه کرد: رویکرد سیستماتیک و کشتهای مختلف انجام گرفت و جلساتی با حضور رئیس دانشگاه و نماینده مجلس نیز برگزار شد.
وی درمورد اینکه انجمن حمایت از بیماران کلیوی اظهاراتی داشته که فوت بیماران دیالیزی در خوزستان زیاد است گفت: این انجمن تشکیلات کارشناسی چندانی نداشته و اینکه بگوید علت چیست از نظر ما قابل قبول نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 1600 نفر در خوزستان تحت درمان دیالیز هستند و هفتگی دیالیز میشوند گفت: در بیماران دیالیزی درصدی مرگ و میر وجود دارد و آنچه در خوزستان رخ داده چیز غیرعادی نبوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نظر کمیسیونهای تشکیل شده را در ارتباط با فوت بیماران دیالیزی اعلام کردهایم و پزشک قانونی میتواند مستقلا علت فوت را اعلام کند.