به گزارش شفاآنلاین ،حسینعلی شهریاری با بیان این مطلب، درباره قاچاق تجهیزات پزشکی، گفت: قاچاق اقلام پزشکی به دلیل ابعاد بزرگ تجهیزات به طورحتم توسط یک مسافر صورت نمیگیرد، با بررسی های به عمل آمده مشخص شده که قاچاق تجهیزات پزشکی از مبادی رسمی گمرک کشور صورت گرفته و معمولا با چشم پوشی برخی ماموران گمرک قاچاق صورت می گیرد.
نماینده مردم زاهدان درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حقوق پایین ماموران گمرک یکی از دلایل چشمپوشی آنها از ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به داخل کشور است، افزود: متاسفانه اخیرا محمولههای بزرگی از کالاهای قاچاق از مبادی رسمی کشور با کانتینر وارد شده بنابراین جلوگیری از ورود کالای قاچاق از جمله تجهیزات پزشکی باید با پیگیری و نظارتهای بیشتری صورت گیرد؛ همچنین با ماموران متخلف در این زمینه نیز باید برخورد جدی و قاطع شود.
وی با بیان اینکه عمده قاچاق تجهیزات پزشکی و کالاهای دیگر در گمرک چابهار، هرمزگان و بوشهر انجام شده است، تصریح کرد: به علت عدم نظارت از سوی برخی ماموران گمرک قاچاق از مبادی رسمی کشور صورت میگیرد بنابراین باید نظارت های جدی تری به عمل آید، در این زمینه اگر امکانات برای نظارت کم است دولت باید با صرف هزینه امکانات کافی برای این موضوع را تامین کند.
این نماینده مردم درمجلس دهم با اشاره به اینکه طبق گفته دولت میزان قاچاق از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است، گفت: اما دراین خصوص هیچ مستنداتی وجود نداشته و نمی توان این میزان کاهش قاچاق را باور کرد، بنابراین صرف هرمیزان پول برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق از مبادی رسمی کشور توسط دولت ضروری و ارزشمند است.
شهریاری با تاکید بر اینکه بیتوجهی به ورود کالای قاچاق به کشور به اقتصاد داخلی ضربه وارد میکند، افزود: باید برخورد با متخلفان به صورت جدی صورت گیرد، البته گفتنی است که جریمه های موجود برای مقابله با متخلفان نیز درحوزه مقابله با قاچاق بازدارنده نیست.
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، درباره انتقادات وارده به نبود شرکتهای مشخص برای توزیع تجهیزات پزشکی، گفت: در بخش توزیع تجهیزات پزشکی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت نقش مهمی دارند که باید اقدامات لازم را در این زمینه در دستور کار قرار دهند.