این مشکل بیشتر در افرادی که تمام یا قسمتی از معده خود را با عمل جراحی برداشتهاند، یا کسانی که برای لاغر شدن، عمل جراحی بای پس معده را انجام دادهاند، رخ میدهد.تغییر دادن برنامه غذایی برای اینافراد میتواند مفید باشد. در صورت نیاز پزشک دارو تجویز میکند اما برای افرادی که درمانهای سنتی جواب ندهد، عمل جراحی ضرورت پیدا می کند.
بیشتر افراد مبتلابه سندروم دامپینگ، 30 تا 60 دقیقه بعد از خوردن غذا دچار علایم این بیماری میشوند. ازجمله احساس سیری حتی پس از صرف غذای کم، حالت تهوع و استفراغ، معده درد، تعریق، گر گرفتگی، اسهال شدید و افزایش ضربان قلب که گاه تا حدود یک ساعت ادامه پیدا می کند. خوشبختانه به گفته کارشناسان این سندروم خودبهخود طی 3 ماه از بین میرود.
این حالت حدود یک تا سه ساعت پس از خوردن به وجود میآید و فرد مبتلا دچار علایمی مانند احساس گرسنگی، بالا رفتن ضربان قلب، خستگی مفرط و حتی از حال رفتگی میشود.این سندروم بهطور چشمگیری روی میزان قند خون تاثیر میگذارد. قند موجود در مواد غذایی بهسرعت به سمت خون حرکت میکند، میزان قند در خون بالا میرود که باعث میشود پانکراس انسولین بیشتری آزاد کند که به افت ناگهانی در میزان قند خون منجر میشود.
هر فردی که تحت عمل جراحی معده قرارگرفته است، درمعرض خطر این سندروم قرار میگیرد، زیرا جراحی باعث تغییراتی در معده فرد میشود. این سندروم در مبتلایان به سرطان معده که قسمتی یا کل معده آنها برداشته میشود یا افرادی که به علت چاقی مفرط برای پایین آوردن وزن تحت عمل معده قرار میگیرند، شایع است.
با رعایت رژیم غذایی، سندروم دامپینگ طی 3 ماه خودبهخود برطرف میشود. اما علاوه بر تغییر برنامه غذایی، باید از مصرف مواد غذایی یا نوشیدنیهای حاوی قند پرهیز کرد. تعداد وعدههای غذایی بیشتر و حجم آن کمتر باشد و تکههای غذا ریز و خرد شود.غذا درست جویده شود و با غذا مایعات میل نشود.
این افراد باید برنامه غذایی سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده داشته باشند.برای کنترل اسهال نیز باید دارو مصرف کنند.بهمحض احساس سیری از خوردن دست بکشند. نیم ساعت تا یک ساعت بعد از غذا خوردن دراز نکشند.