کد خبر: ۱۱۷۰۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - 2016July 27
شفا آنلاین>اجتماعی>همین دو روز پیش بود که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از ابتلای ٢٥٠‌هزار ایرانی به هپاتیت C خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین، کسانی که به گفته این مسئول در وزارت بهداشت، ٩٠ درصدشان از بیماری خود اطلاعی ندارند. حالا در ادامه این خبرها، روز گذشته نشست خبری به‌مناسبت روز جهانی هپاتیت برگزار شد که در آن بر شیوع ٣٨‌درصدی این هپاتیت در میان معتادان تزریقی تأکید شد. محمد مهدی گویا دیروز توضیحات بیشتری داد و گفت: «موارد ابتلا به هپاتیت C در میان گروه‌های پرخطر بسیار زیاد است و معتادان تزریقی هم در این گروه قرار می‌گیرند.» گویا ادامه داد: «هپاتیت  C واکسن ندارد و مهم‌ترین ویژگی آن انتقال از فرد آلوده به دیگران است. اگر فرد مبتلا به این عفونت را درمان کنیم به معنی پیشگیری و جلوگیری از انتقال این عفونت به دیگران است.»

 رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان این‌که تا پیش از این درمان هپاتیت C بسیار دشوار و داروی آن همراه با عارضه بود افزود: «درحال حاضر ٩٨‌درصد موارد نیز به‌طور کامل درمان می‌شود. اگر طی ١٥‌سال این برنامه را اجرا کنیم جزو نخستین کشورهایی خواهیم بود که به هدف حذف این بیماری می‌رسیم.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت برنامه آینده این وزارتخانه را واکسیناسیون متولدان قبل از‌ سال ٦٨ اعلام کرد و گفت: «در کشور گروه‌هایی وجود دارند که در معرض خطرات جدی‌تری قرار دارند، مانند زندانیان که ٣٥‌هزار نفر از آنها در برابر ابتلا به هپاتیت  Bواکسینه شدند و امسال نیز باقیمانده آنها با همکاری وزارت بهداشت و سازمان زندان‌ها واکسینه خواهند شد. ما تلاش کردیم که سایر گروه‌های پرخطر مانند معتادان تزریقی را نیز پوشش دهیم.»

او با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای حذف هپاتیت C تا ‌سال ٢٠٣٠ در ایران گفت: «این برنامه برای حذف هپاتیت‌های ویروسی است که از طریق خون، فرآورده‌های خونی و تماس جنسی منتقل می‌شود. این حرف به این معنی است که ما میزان ابتلا به بیماری را تا جایی پایین بیاوریم که دیگر مشکل بهداشتی عمده‌ کشور نباشد و همچنین موارد جدید ابتلا به حداقل ممکن برسد.»

او افزود: «دو روش برخورد متفاوت برای هپاتیت‌های ویروسی وجود دارد. هپاتیت B واکسن دارد که بسیار کم‌عارضه است و تمام کسانی که امکان ابتلا به آن را دارند می‌توانند به راحتی واکسینه شوند. سال ١٣٨٥ وزارت بهداشت تصمیم گرفت سراغ گروه‌های در معرض انتقال از طریق تماس جنسی برود. در نتیجه در یک برنامه چهارساله متولدان سال‌های ٦٨ تا ٧١ را که در سن آغاز باروری بودند واکسینه کرد.»

گویا همچنین به کاهش قیمت این دارو اشاره کرد و گفت: «دارویی که در بازارهای جهانی با قیمت ٧٠‌میلیون تومان فروخته می‌شد، امروز در کشور برای یک دوره درمان سه‌ماهه به مبلغ ٢,٥‌میلیون تومان فروخته می‌شود.»

*١,٤‌میلیون بیمار ناشناخته مبتلا به هپاتیت
موید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران هم در این نشست سخنرانی کرد. او از وجود ١,٤‌میلیون بیمار ناشناخته مبتلا به هپاتیت در کشور خبر داد و گفت: «این افراد مبتلا به هپاتیت B هستند. این موارد ناشناخته هستند و باید با آگاهی و غربالگری شناسایی شوند تا تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.» به گفته او، مبتلایان به هپاتیت B، هیچ منعی برای ازدواج و فعالیت در جامعه ندارند.

علویان اینها را در همان نشست خبری اعلام کرد و گفت: «٢٠‌سال قبل شیوع هپاتیت B  در برخی مناطق کشور بیش از پنج‌درصد گزارش شده بود، اما از ‌سال ٧٣ با شروع واکسیناسیون نوزادان، افراد پرخطر و سایر گروه‌ها این عدد امروز به‌جز استان‌های سیستان و بلوچستان و گلستان به کمتر از دو‌درصد رسیده است. در برخی نقاط نیز کمتر از یک‌درصد ابتلا به هپاتیت B وجود دارد.» او با اشاره به موفقیت ایران در زمینه کاهش ابتلا به هپاتیت B و C اعلام کرد: «در حال حاضر تمام داروهای درمان هپاتیت در ایران تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار دارد.» او افزود: «در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر ٢٨‌سال کمتر از یک‌درصد و در افراد زیر ٢٢‌سال کمتر از نیم‌درصد است که نشان‌دهنده تأثیر مثبت برنامه‌های وزارت بهداشت در این زمینه است.» 

او وضع سایر کشورهای منطقه در زمینه شیوع این نوع از هپاتیت را بسیار اسفناک توصیف کرد و ناامنی و جنگ را دو عامل واکسیناسیون دیرهنگام و پوشش کمتر از ٦٠‌درصد نوزادان در زمینه واکسیناسیون هپاتیت دانست.

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان این‌که امروز ایران در زمینه پوشش واکسیناسیون نوزادان از نظر ابتلا به هپاتیت B به ٩٠‌درصد رسیده است، ادامه داد: «ما در زمینه درمان این بیماری نیز پیشرفت خوبی داشتیم. درحال حاضر تمام داروها در داخل کشور تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار گرفته ‌است. همچنین دانش فنی لازم،‌ آزمایشگاه و نیروی انسانی کافی در تمام استان‌ها وجود دارد.»

رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به کاهش شیوع هپاتیت C از ١٨ به ٣‌درصد طی ١٠‌سال گذشته افزود: «در ایران از ‌سال ٧٦ شروع به بررسی خون‌های اهدایی به سازمان انتقال خون از نظر ابتلا به هپاتیت C  کردیم. قبل از‌ سال ٧٥ انتقال خون به‌عنوان راه انتقال هپاتیت C تلقی نمی‌شد، به همین‌خاطر پیشنهاد می‌کنیم اگر کسی قبل از این‌ سال خون دریافت کرده است برای اطمینان آزمایش هپاتیت C بدهد.»شهروند

برچسب ها: معتادان ، تزریقی ، هپاتیت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: