به گزارش شفا آنلاین،دکتر سید مؤید علویان در نشست خبری روز جهانی هپاتیت که روز دوشنبه در محل وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: ۲۰ سال قبل شیوع هپاتیت B در برخی مناطق کشور بیش از ۵ درصد گزارش شده بود، اما از سال ۷۳ با شروع واکسیناسیون نوزادان، افراد پر خطر و سایر گروهها این رقم امروز به جز استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان به کمتر از دو درصد رسیده است. در برخی نقاط نیز کمتر از یک درصد ابتلا به هپاتیت B وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر ۲۸ سال کمتر از یک درصد و در افراد زیر ۲۲ سال کمتر از نیم درصد است که نشان دهنده تاثیر مثبت برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه امروز ایران در زمینه پوشش واکسیناسیون نوزادان از نظر ابتلا به هپاتیت B به عدد ۹۰ درصد رسیده است ادامه داد: ما در زمینه درمان این بیماری نیز پیشرفت خوبی داشتیم . در حال حاضر تمام داروها در داخل کشور تولید میشوند و تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. همچنین دانش فنی لازم، آزمایشگاه و نیروی انسانی کافی نیز در تمام استانها وجود دارد.
علویان آمار ابتلا به هپاتیت B در کشور را یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این موارد ناشناخته هستند و باید با آگاهی و غربالگری شناسایی شوند تا تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.
وی همچنین تاکید کرد : بیماران مبتلا به هپاتیت B هیچ منعی برای ازدواج و فعالیت در جامعه ندارند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به کاهش شیوع هپاتیت C از ۱۸ به ۳ درصد طی ۱۰ سال گذشته، اظهار کرد: در ایران از سال ۷۶ شروع به بررسی خونهای اهدایی به سازمان انتقال خون از نظر ابتلا به هپاتیت C کردیم. قبل از سال ۷۵ انتقال خون به عنوان راه انتقال هپاتیت C تلقی نمیشد به همین خاطر پیشنهاد میکنیم اگر کسی قبل از این سال خون دریافت کرده است جهت اطمینان آزمایش هپاتیت C بدهد.