شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه گفت:افراد می توانند با رعایت برخی نکات غذایی،خواب کافی شبانه و پرهیز از استرس زیاد و ورزش روزانه منظم شادابی و نشاط را برای خود به ارمغان آورند.
به گزارش شفا آنلاین،خدیجه رحمانی متخصص تغذیه با
بیان اینکه پس از صرف غذا با افزایش قند خون و ترشح انسولین، هورمون
سروتونین در مغز تولید شده که سبب خواب آلودگی می شود؛ اظهار داشت:مصرف
برخی از مواد غذایی فرآیند شده مانند میوه های کمپوتی و غذاهای کنسروی به
علت کمبود ریز مغذی ها سبب کاهش سوخت و ساز بدن شده که منجر به خواب آلودگی
و خستگی می شود.
وی با اشاره به اینکه
مصرف کربوهیدراتهای ساده که شاخص گلاسینی بالایی دارند(موادی که به سرعت
قندخون را افزایش می دهند.) مانند نان سفید،برنج سفید،کیک،شیرینی و
نوشابه ها نیز باعث احساس بی حالی می شوند؛ توصیه کرد:برای افزایش شادابی و
نشاط،گنجاندن کربوهیدراتهای پیچیده در رژیم غذایی افراد سودمند است.
این
متخصص تغذیه با پرهیز کردن از پرخوری برای جلوگیری از بی حالی یادآور
شد:مصرف غذاهای سرخ شده و نفاخ نیز به دلیل کمبود مواد مغذی و افزایش بار
گوارش،سبب بروز بی رمقی می شود.
رحمانی با بیان
اینکه مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدآلرژی نیز منجر به بروز بی حالی و
خواب آلودگی می شود؛ افزود: مبتلایان به برخی بیماریها مانند دیابت،کم
خونی،اختلالات تیروئید ،سلیاک(عدم تحمل گلوتن) و عدم تحمل لاکتوز نیز از
خستگی و بی حالی رنج می برند.
وی تاکید کرد: اگر
خواب آلودگی به صورت مزمن و همراه با علایمی مانند سردرد،تحریک
پذیری،دوبینی، سرگیجه و تعریق شبانه بوده؛ افراد باید به پزشک مراجعه کنند.