کد خبر: ۱۱۵۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۴ تير ۱۳۹۵ - 2016July 14
شفا آنلاین>سلامت>مدیر عامل یک کارخانه داروسازی از تولید نسل جدید داروهای ضدانعقاد در کشور خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین،رضویان مدیر عامل یک کارخانه داروسازی گفت: مشکلات فراوان درمان‌های سنتی و مرسوم ضدانعقاد، موجب گسترش داروهای جدید شده و بسیاری از بیماران که پیش از این به دلیل محدودیت‌ داروهای تزریقی و خوراکی رایج، درمان کافی و مناسب دریافت نمی‌کردند، می‌توانند از آسیب‌های جدی سکته‌های مغز با منشأ آریتمی قلبی و لخته‌ در وریدهای عمقی یا شریان‌های ریوی در امان باشند.

وی تصریح کرد: داروی ریواروکسابان جایگاه ویژه‌ای در میان نسل جدید درمان‌های ضدانعقادی پیدا کرده و با توجه به اهمیت بیماری های قلبی عروقی، پس از چند سال بررسی و تلاش مداوم این دارو را با فناوری روز دنیا تولید و با قیمتی مناسب در دسترس پزشکان متخصص و بیماران نیازمند قرار گرفته است. 

مدیرعامل این کارخانه داروسازی گفت: تولید داروی زالربان و موارد مشابه آن می‌تواند علاوه بر بهبود سیستم بهداشتی درمانی از صرف هزینه‌های بیشتر برای عوارض ناشی از درمان ناکافی، هزینه‌های بالای بستری در بیمارستان و مواجهه با عوارض جسمی و روحی ناشی از آن جلوگیری کند. 

 وی با اشاره به اینکه داروهای ضدانعقاد در درمان فیبریلاسیون دهلیزی( شایع ترین آریتمی قلبی) کاربرد دارد، افزود: این عارضه در صورت همراه شدن با مشکلات قلبی، فشار خون و سن بالا احتمال حمله‌های مغزی را تا چندین برابر افزایش می دهد که به دلیل ماهیت خاموش این بیماری، بسیاری از موارد آن به ویژه در انواع گذرا و بدون علامت آن تشخیص داده نمی‌شوند و زمانی که بیمار دچار استروک شود با بررسی سابقه بیماری فرد این آریتمی شایع برای بیمار تشخیص داده می‌شود.

رضویان با اشاره به روش‌های نوین تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی گذرا و تاثیر آن در کاهش وقوع حوادث مغزی در بیماران اظهار کرد: بررسی های دقیق‌تر حاکیست که بیماری قلبی دلیل اصلی حمله مغزی درصد قابل توجهی از بیماران دچار استروک بدون منشأ مشخص (استروک کریپتوژنیک) است. 

وی تصریح کرد: بسیاری از مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی با وجود تشخیص بیماری، درمان کافی ضدانعقاد برای پیشگیری از استروک دریافت نمی‌کنند که از مهمترین علل آن محدودیت‌های وارفارین به عنوان داروی سنتی ضدانعقاد است.

مدیرعامل این کارخانه داروسازی بیان داشت: براساس مطالعات،حدود نیمی از بیماران درمان خود را با داروهای ضدانعقاد کامل انجام نمی دهند یعنی نیمی از بیماران در معرض خطر سکته‌های مغزی ناشی از مشکلات قلبی، درمان کافی برای پیشگیری از این بیماری ناتوان‌کننده دریافت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه مصرف وارفارین علاوه بر نگرانی‌ها و محدودیت‌هایی که در مصرف غذا و سایر داروهای بیمار ایجاد می‌کند نیاز به پایش مداوم تست‌های انعقادی برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی دارو دارد، افزود: با کنترل مداوم تست‌های انعقادی نیز نمی‌توان از قرار گرفتن همیشگی وارفارین در غلظت درمانی اطمینان داشت و طبق مطالعات دو دهه اخیر، میزان قرارگیری وارفارین در محدوده درمانی در بهترین شرایط حدود 60 تا 70درصد گزارش شده است.

رضویان با اشاره به اینکه عدم درمان یا درمان ناکافی با داروهای ضدانعقاد تنها محدود به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی نیست، اظهار کرد: بسیاری از بیماران مبتلا به ترومبوز وریدهای عمقی نیز پس از دریافت مدتی درمان ضدانعقادی و به دلیل محدودیت‌های درمان استاندارد، مصرف دارو را با نظر پزشک یا به طور خودسرانه قطع می‌کنند و با بازگشت ترومبوز ورید عمقی یا وقوع آمبولی ریوی هزینه های درمان را افزایش می دهند.

وی گفت: دریافت پروفیلاکسی با داروهای ضدانعقاد نیز با عدم درمان کافی مستثنی نیست و بسیاری از افراد در معرض خطر ترومبوامبولی آگاه نیستند یا در صورت آگاهی و دریافت پروفیلاکسی آن را به میزان کافی و در مدت زمان مناسب دریافت نمی‌کنند.

مدیرعامل این کارخانه داروسازی اظهار کرد: داروهای ضدانعقاد خوراکی با مهار مستقیم فاکتورهای انعقادی پایداری بالاتری دارند و در نتیجه نیازی به پایش مداوم تست‌های انعقادی و نگرانی همیشگی از قرارگیری در محدوده درمانی ندارند و ورود به بازار دارویی دنیا نقش پررنگی در پیشگیری و درمان مشکلات و خطراتی پیدا کرده‌اند که پیش از این درمان کافی و مناسب دریافت نمی‌کردند. 

وی تصریح کرد: ریواروکسابان (Xalerban) یکی از این داروهای خوراکی نسل جدید است که با دستور مصرفی ساده به صورت روزانه کار را برای تجویز داروی ضدانعقاد توسط پزشک و مصرف آن توسط بیمار تا حد زیادی ساده کرده است.

رضویان افزود: با معرفی این نسل از داروها در دنیا تعداد زیادی از بیماران اکنون درمان و پیشگیری مناسب را در مقوله ضدانعقاد دریافت می‌کنند و ریسک خطراتی همچون سکته مغزی، ترومبوزهای ورید عمقی و آمبولی ریوی تا حد قابل توجهی در جوامع پیشرفته کاهش داشته است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: