شفا آنلاین>سلامت>متخصص گوارش گفت: یبوست سرچشمه بسیاری از بیماریها از جمله بواسیر، میگرن، بیماریهای کبدی است که آشامیدن آب و رعایت آداب و نحوه صحیح غذا خوردن در رفع آن بسیار موثر است.
به گزارش شفا آنلاین، مهران سعیدی
گفت: یبوست به معنی کندی و تأخیر در اجابت مزاج است. گاهی افراد هر 2 تا 3
بار در روز و هفتهای یک بار و یا دو هفته یک بار و گاهی بیشتر اجابت مزاج
دارند این در حالی است که یبوست سرچشمه بسیاری از بیماریهاست.وی
ادامه داد: بیماریهایی مثل بواسیر، میگرن، بوی بد دهان، بیماریهای کبدی،
کج خلقی ، تهوع و سرگیجه، ناراحتیهای گوش، چشم و بینی و حتی اگزما نتیجه
آن است این متخصص گوارش ادامه داد: گاهی حرکات روده کم میشود و یبوست
تشدید میشود که یکی از دلایل آن عدم آشامیدن آب و مایعات است.سعیدی
ادامه داد: بنابراین رعایت نحوه صحیح غذا خوردن بسیار ضروری است، برای
جلوگیری از یبوست باید از مصرف برخی از غذاها مثل بادمجان، عدس، گوشتهای
مانده و نمک سود، ماهیهای شور، خوراکیهای ترش و فستفود جلوگیری کرد.این
متخصص گوارش گفت: در مقابل، مصرف میوه و سبزیجات به صورت خام و پخته در
جلوگیری از یبوست موثر است و بهترین میوههایی که میتوان مصرف کرد آلو،
زردآلو، گلابی، انجیر و انگور است.وی ادامه داد: همچنین مصرف
شربتهایی مثل شربت آلو و خاکشیر نیز برای پیشگیری از یبوست توصیه میشود.
سوپهای ملیّن که سرشار از هویج، سبزیجات و سبوس گندم است تقویت کننده معده
و ملیّن است.