کد خبر: ۱۱۴۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۴:۵۹ - ۱۵ تير ۱۳۹۵ - 2016July 05
شفا آنلاین>سلامت> با وجود اینکه انتظار داشتیم تعرفه‌های خدمات درمانی بخصوص حق‌العمل‌ها افزایش نیابد ولی به دلیل فشارها، تعرفه‌ها افزایش یافت گرچه امسال نسبت به سال‌های قبل، تعرفه ها با افزایش متعادل‌تری روبه‌رو بود.
می‌دانیم که در حال حاضر بیمارستان‌ها با مشکلات متعددی مواجه‌هستند اما راه‌حل این مشکلات فقط افزایش تعرفه‌ها نیست؛ عمده مراکز درمانی ما، همانند بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی کشور، از ضعف مدیریت مبتنی بر علم رنج می‌برند و مسلما انتظار پوشاندن این ضعف‌ها با افزایش تعرفه قابل حصول نیست.

 همچنین در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت رکود به سر می‌برد و توان اقتصادی مردم و بیمه‌ها افزایشی نداشته است، همین افزایش هم برای بیمار و بیمه سنگین است اما عددی که برای افزایش 10 درصدی تعرفه‌ها در نظر گرفته شد عددی مناسب با تورم کلی است. خوشبختانه افزایش حق‌العمل‌ها از این هم کمتر است و ای‌کاش جامعه پزشکی با توجه به رکود از این میزان افزایش نیز صرف‌نظر می‌کرد. صنعت بیمه و بیمه‌های تکمیلی، سال‌هاست که با زیان روبه‌رو است و یارانه 30 تا 40 درصدی به نظام درمان و سلامت می‌پردازد.

 اما برای صنعت بیمه این افزایش 10 درصدی به نسبت افزایش 100 درصدی گذشته قابل تحمل‌تر است؛ این در حالی است که در سال گذشته افزایش ناگهانی تعرفه‌ها رمق شرکت‌های قدیمی صنعت را گرفت و بیمارستان‌ها را با افزایش مطالبات روبه‌رو کرده است. مسلما افزایش میزان حق بیمه از سوی شرکت‌های بیمه از تبعات افزایش بی‌رویه تعرفه‌ها در سه سال گذشته بوده است و همین شرکت‌ها از پذیرش تعهدات و قراردادهای درمان پرهیز دارند. به هر حال همین میزان افزایش برای صنعت بیمه اهمیت دارد ولی همان‌طور که اشاره شد نسبت به قبل قابل تحمل‌تر است.


       لازم است توجه کنیم که بیمه‌شدگان و بیمه‌گزاران هم با مشکلات مالی و کمبود نقدینگی مواجه‌اند که تبعات آن دامن شرکت‌های بیمه را گرفته است، به‌طوری که چندین شرکت با معوقات پرداختی حق بیمه بیش از 6 ماه و یکسال مواجه‌اند ولی با این حال شرکت‌های بیمه منظم و بلاانقطاع خسارت بیمه‌شدگان را پرداخت می‌کنند.

       صنعت بیمه انتظار دارد که وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه نسبت به بیمه‌های تکمیلی به عنوان بخشی از نظام سلامت که به این نظام کمک می‌رسانند ،موضع معتدل و منصفانه‌ای داشته باشند و از صنعت و بیمه‌های درمان تکمیلی حمایت کنند و حتی کمک کنند که این صنعت با تسلط بیشتری که به سازوکارهای اقتصادی دارند به عنوان یک شریک و نه رقیب ورود بیشتری به تعاملات بیمار، بیمه و بیمارستان بخصوص موضوع کلیدی پزشک خانواده داشته باشند. صنعت بیمه و بیمه مرکزی به دلیل جایگاه قانونی و بیمه‌های تکمیلی با وکالتی که برای دفاع از حقوق بیمار دارند و با یارانه‌ای که می‌پردازد، این حق را دارند که از جایگاه بهتری در بیمه‌های پایه برخوردار باشند، همچنین در پوشش بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج با تولید بیمه نامه‌های مناسب که برای درمان سلامت جامعه نیاز است ورود پیدا کنند.

غلامحسین ویسی
عضو انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: