کد خبر: ۱۱۳۸۳۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۰۸ تير ۱۳۹۵ - 2016June 28
شفا آنلاین>سلامت>دکتر « فلیکس کابانگه» وزیر بهداشت جمهوری دمکراتیک کنگو بر عزم کشورش بر مبارزه با شیوع تب زرد تاکید کرد و گفت: شیوع تب زرد در کشور قابل کنترل است.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر« فلیکس کابانگه» وزیر بهداشت جمهوری دمکراتیک کنگو افزود: اقدامات دولت جمهوری کنگو برای واکسینه کردن حدود 12 میلیون نفر از شهروندان کنگو اجرایی شده و با فراگیری کامل ادامه می یابد.
دکتر« کابانگه» افزود: اقدامات دولت شامل همه ساکنان « کینشاسا» (پایتخت) و نیز استانهای «کوآنگو»، «لوآلابه» و « کاسای» خواهد بود.
دکتر« کابانگه» تصریح کرد: البته اطفال زیر 9 ماه از این نظارت مستثنی خواهند بود.
در همین خصوص و به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشاسا، سازمان جهانی بهداشت چندی پیش همزمان با نگرانی فزاینده درباره گسترش بیماری مرگبار تب زرد از کشور آفریقایی آنگولا به سایر نقاط جهان، به مسافران این کشور هشدار داد که واکسن علیه این بیماری را استفاده کنند.
از هنگام آغاز ویروس همه گیر تب زرد در دسامبر 2015 میلادی تاکنون دستکم 258 تن جان باختند و حدود یک هزار و 975 مورد مظنون به ابتلا به این بیماری که توسط پشه منتقل می شود، مشاهده شده است.
تب زرد، به شدیدترین مورد شیوع یک بیماری در چند دهه گذشته تبدیل شده است و این بیماری توسط همان پشه هایی که عامل ویروس های زیکا و دنگی است، انتقال می یابد، گرچه این بیماری با میزان مرگ و میر 75 درصد، بسیار جدی تر بوده و در موارد شدید، موجب بستری شدن بیمار در بیمارستان الزامی می شود.
بیماری تب زرد در آنگولا تاکنون به دیگر کشورهای آفریقایی از جمله جمهوری دمکراتیک کنگو سرایت کرده است و دستکم 11 مورد از ابتلا به این بیماری توسط افرادی که به آنگولا سفر کردند، به چین انتقال یافته است.
این در حالی است که به گفته «مارگارت چان» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی مواردی از ابتلا به تب زرد مرتبط با این همه گیری در دیگر کشورهای آفریقایی و آسیایی نیز مشاهده شده است.
وی افزود:ما بویژه نگران در معرض خطر قرارداشتن مناطق بزرگ شهری هستیم و از همه مسافران به آنگولا می خواهیم که علیه بیماری تب زرد واکسینه شوند.
دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی برای آفریقا، چندی پیش در بیانیه ای اعلام کرد: تب زرد در 11 نفر از افرادی که از آنگولا به چین سفر کرده اند، 10 مورد از کسانی که از این کشور آفریقایی به جمهوری دمکراتیک کنگو وارد شده اند از جمله یک مورد در کینشازا و همچنین 2 مورد در کنیا مشاهده شده است.
براساس این بیانیه، 3 مورد ابتلا به این بیماری نیز در اوگاندا گزارش شده است که این بیماران فاقد سابقه قبلی سفر به آنگولا بوده اند.
این بیانیه می افزاید: سازمان بهداشت جهانی با کشورهای همسایه آنگولا از جمله جمهوری دمکراتیک کنگو، نامیبیا و زامبیا برای تقویت نظارت بر مرزهای کشور آنگولا و همچنین تبادل اطلاعات برای پیشگیری و کاهش سرعت انتشار این بیماری، همکاری می کند.
جک وودال کارشناس تب زرد که قبلا برای سازمان بهداشت جهانی و مرکز مهار و پیشگیری از بیماری های آمریکا، کار می کرد، گفت: نگران هستم که شیوع این بیماری به سرعت در امتداد یک مسیرعمده کامیون رانی از جمهوری دمکراتیک کنگو به کامپالا پایتخت اوگاندا، گسترش یابد.
وی افزود: نظارت بر این مسیر تجاری باید افزایش یابد و واکسیناسیون افرادی که در امتداد این مسیر زندگی می کنند، باید در اولویت قرار گیرد.
در همین حال یک سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در ژنو گفت: برنامه واکسیناسیون ملی و سراسری که در فوریه در آنگولا شروع شده، تاکنون 7 میلیون نفر را دربرگرفته است.
اما کارشناسان با هشدار درباره کاهش سریع ذخایر جهانی واکسن تب زرد به علت شیوع این بیماری، خواستار تغییر سریع راهبرد برای استفاده از یک دهم دوز نرمال به منظور زیر پوشش قراردادن افراد بیشتری شده اند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: