کد خبر: ۱۱۳۲۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۰۴ تير ۱۳۹۵ - 2016June 24
شفا آنلاین>سلامت> محققان انگلیسی به نوع جدیدی جوهر زیستی دست یافته اند که در نهایت به تولید بافت های پیچیده برای استفاده در جراحی های پیوند کمک می کند.

به گزارش شفا آنلاین،  از پایگاه خبری فیز دات اورگ، این جوهر زیستی حاوی سلول بنیادی ، چاپ سه بعدی بافت زنده و یا چاپ زیستی را ممکن می کند و دو مولفه پلیمری متفاوت را در بر دارد: پلیمر طبیعی استحصال شده از جلبک دریایی و پلیمر سنتز شده مورد استفاده در صنعت داروسازی که هر یک نقش متفاوتی را ایفا می کند.
پلیمر سنتز شده، با افزایش دما موجب تغییر حالت جوهر زیستی از مایع به جامد می شود و پلیمر جلبک نیز پس از تزریق مواد مغذی سلول، نقش پشتیبان ساختاری را ایفا می کند.

به گفته محققان دانشگاه بریستول، طراحی جوهر زیستی جدید بسیار دشوار بود زیرا به ماده ای چاپ پذیر و بسیار قوی نیاز داشت که بتواند پس از غوطه ور شدن در مواد مغذی، شکل خود را حفظ کند و به سلول ها نیز آسیب نزند. دستیابی به فرمول نهایی پس از آزمون و خطای بسیار محقق شد.
تولید این جوهر زیستی خاص به واقع تبدیل یک مایع به ژل در دمای 37 درجه سانتیگراد است که امکان ایجاد ساختارهای سه بعدی پیچیده زنده را فراهم می آورد .

تیم تحقیق توانستند برای مهندسی ساختارهای بافت از طریق چاپ سه بعدی، در طی پنج هفته، سلول های بنیادی را به استئوبلاست -سلول مولد ماده استخوان- و کندروسیت ها -سلول های مولد ماتریکس غضروف،تبدیل کنند.

این دستاورد که در نشریه Advanced Healthcare Materials منتشر شد، به توانایی چاپ بافت های پیچیده با استفاده از سلول های بنیادی افراد برای استفاده در جراحی های ایمپلنت استخوان و یا غضروف و به عبارت دقیق تر در جراحی های زانو و لگن، منجر می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: