شفا آنلاین>سلامت>فشار خون عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.
به گزارش شفا آنلاین، فشار خون نیرویی است که
توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن
جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند،
بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. کنترل فشارخون فرآینده پیچیده ای نیست و
به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره
شد. در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشارخون اشاره شده است:-غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شدهاین
غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و
سبب افزیش فشارخون می شوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.-انواع شیرینی و کیککیک و شیرینی منبع شکر و چربی های اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشارخون محسوب می شود.-رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شدهرب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.-مشروبات الکلیمشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.-لبنیات پرچرب-غذاهای چرب-شور و ترشی های پرنمک-گوشت قرمزدر ادامه توصیه شده هایی نیز برای کاهش فشار خون ارایه شده است:-میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید-وزن خود را کاهش دهید - به طور مرتب ورزش کنید - از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنیدسیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند-از مصرف دخانیات اجتناب کنید -در معرض دود سیگار قرار نگیرید -از استرس و تنش دوری کنید -روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید -فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید -مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید -از غذاهای گیاهی استفاده کنید -شکلات تیره و کم شیرین بخورید -خواب کافی داشته باشد