شفا آنلاین>تغذیه>متخصصان توصیه می کنند روزهداران شیرینی سنتی و مخصوص ماه مبارک رمضان را کمتر مصرف کنند و با جایگزین کردن شیرینیهای طبیعی، حتی از این شیرینی چشم بپوشند.
به گزارش شفا آنلاین،شهاب اولیایی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره
زولبیا بامیه به عنوان شیرینی محبوب در ماه رمضان گفت: به دلیل فاصله
زمانی زیاد بین اولین و آخرین وعده غذایی در ایام روزه داری، گلیکوژن کبد
مصرف شده و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند.
وی افزود: از این رو متاسفانه افراد در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربیهای اشباع هستند، افراط میکنند.
اولیایی
با بیان اینکه جوشیدن زولبیا و بامیه در روغن احتمالا آنها را سمی می کند،
بیان کرد: از آنجا که نوع طبخ و آماده کردن این شیرینی کمی مشکل دارد،
باید در مصرف آن بسیار محتاط بود.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: وجود اسیدهای چرب برای سلامتی مضر
است و منجر به گرفتگی و بیماری های قلبی و عروقی، ایجاد سرطان و بیماری
های التهابی می شوند چون که حرارت زیاد، روغن را اکسید و بیش از حد مجاز
شدن اکسیدها، رایکالهای آزاد را تولید می کند.
اولیایی
ضمن تاکید بر تهیه شیرینیجاتی مثل زولبیا و بامیه از اماکن بهداشتی و
معتبر عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات زولبیا و بامیه این است که به دلیل
قند بالا اشتها را کور می کند و فرد با نخوردن غذای کافی، کمبود تغذیه می
گیرد؛ از این رو زولبیا و بامیه جز انرژی، فقط کربوهیدرات و چربی دارد.
وی
با اشاره به اینکه حتی الامکان باید از نوع مرغوب زولبیا و بامیه استفاده
شود، یادآور شد: بهتر است افراد، مصرف این شیرینی را به حداقل برسانند و
مواردی که کمرنگ تر هستند را انتخاب کنند چرا که هرچه رنگشان تیرهتر باشد
یعنی بیشتر سرخ شده و مضرات بیشتری دارند.
اولیایی
تاکید کرد: خوردن زولبیا و بامیه در وعده سحری باعث ترشح انسولین و گرسنگی
در طول روز می شود و کسانی که دیابت نوع یک یا چربی خون دارند اصلا نباید
این نوع شیرینیجات را مصرف کنند.