به گزارش شفا آنلاین، محمد دریایی درباره نمکهای تصفیه شده و تصفیه نشده اظهار داشت: مصرف نمک تصفیه نشده (UNREFINED) بهخاطر دارا بودن ناخالصیهای خطرناک توصیه نمیشود.
بهگفته وی ناخالصیهای نمک تصفیه نشده میتواند شامل جیوه، آرسنیک، سیلیس، کادمیم، سولفات کلسیم، سرب، سنگ گچ و سایر فلزات سنگین باشد. متأسفانه برخی بهنام طب سنتی، نمک تصفیه نشده را برای مصرف به مردم معرفی میکنند که خطرناک، سمی و اشتباه محض است.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی عنوان کرد: نمک تصفیه شده (REFINED) ناخالصیهای نمک جدا میشود. این نمک حداقل از 95 درصد سدیم کلراید تشکیل یافته است.
دریایی افزود: نمک تصفیه شده و یددار که مصرف این نوع نمک توصیه میشود دارای 95 درصد کلراید سدیم, عامل ضد کلوخه شدن (ANTICAKING AGENTS) که مواد نمگیری که با جذب رطوبت مانع به هم چسبیدن کریستالهای نمک میشوند مانند کربنات کلسیم، کربنات منیزیم و سدیم سیلیکا آلومینات است، البته با اضافه کردن چند دانه برنج نپخته نیز میتوان از به هم چسبیدن کریستالهای نمک به یکدیگر جلوگیری کرد.
وی افزود: قند معکوس (INVERT SUGAR) که (ترکیبات مساوی گلوکز و فروکتوز که از هیدرولیز سوکروز تهیه میشود) از تبخیر ید و همچنین زرد شدن رنگ نمک هنگام مواجهه با نور خورشید جلوگیری میکند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی اضافه کرد: یُد (IODINE) که بهشکل یدید پتاسیم (POTASSIUM IODIDE) و یدات پتاسیم (POTASSIUM IODATE) به نمک افزوده میشود که ید برای جلوگیری از تولید ناکافی هورمونهای تیروئید حائز اهمیت است. عدم مصرف ید ایجاد هیپوتیروئیدیسم (کمکاری غده تیروئید) میکند، که باعث ایجاد گواتر( GOITRE)، کرتینیسم (CERTINISM) (عقبماندگی توأم با کوتولگی) و در بزرگسالان ایجاد میکزدم (MYXEDEMA) میکند.
دریایی خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها غیر از یُد، سدیم فلوراید و یا پتاسیم فلوراید و همچنین فولیک اسید نیز به نمکهای خوراکی اضافه میکنند، ناگفته نماند که فلوراید اضافی در خمیر دندانها موجب پوسیدگی و فرسایش دندانها میشود.