کد خبر: ۱۱۱۳۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 08
شفا آنلاین>سلامت>استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: روزه داری می تواند در بیماریهایی مثل چاقی، دیابت، افزایش چربی خون و بسیاری بیماری های دیگر اثرات سودمند بارزی داشته باشد.

 به گزارش شفا آنلاین، دکتر فرزاد شیدفر افزود: ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن کریم و میهمانی خداوند متعال است و علاوه بر اینکه زمانی برای تهذیب نفس و تقرب الهی و اعتلای معنویت است از لحاظ فوائد سلامتی نیز بسیار اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: تعداد بسیار زیادی از مطالعات و پژوهش های علمی، اثرات مفید روزه داری را بر روند متابولیسم و عملکرد بهینه اندام های بدن گزارش کرده اند.
شید فر ادامه داد:در روزه داری برخی اصول تغذیه ای نیز حائز اهمیت بوده و در واقع در فاصله بین افطار و سحر از پرخوری و مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب باید پرهیز کرد و اینکه تناسب و تعادل غذایی باید حفظ شود.
وی توصیه کرد :بهتر است افطار را با چای کمرنگ ولرم (عدم مصرف چای یا نوشیدنی داغ یا آب بسیار سرد) و یک عدد خرما شروع کرد. لبنیات مانند پنیر، گردو از مواد غذایی ادامه دهنده افطار باشد و سپس با فاصله زمانی دیگری از غذاهای اصلی دیگر (بعنوان وعده شام) استفاده شود. در واقع حجم غذای افطار باید کم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده کرد.
شیدفرگفت: میوه جات و سبزیجات مانند سالاد نیز در فاصله بین افطار تا سحر استفاده و از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی جات یا غذاها و حلیم های حاوی روغن زیاد باید خودداری شود. همچنین زولبیا بامیه حتماً از شیرینی فروشی های معتبر که وضعیت بهداشتی مطمئنی دارند خریداری شود و از فروشندگان دوره گرد یا سایر مغازه ها تهیه نشود.
وی ادامه داد: در صورت استفاده از آش، بهتر است میزان روغن و حبوبات در آن زیاد نباشد. کله پاچه، سیرابی و شیردان توصیه نمی شود چون بسیار چرب است و موجب تشنگی نیز می شود. همچنین در هنگام افطار یا سحر از مصرف غذاهای خیلی داغ یا شور یا شیرین خودداری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت :از مغزهای گیاهی (مانند گردو یا پسته یا بادام یا فندق) بصورت خام ( و نه شور) در حد منطقی می توان مصرف کرد. مصرف چای زیاد در وعده سحر توصیه نمی شود چون دفع ادرار را زیاد می کند و بهتر است مصرف چای در طول ساعات افطار تا سحر توزیع شود.
به گفته وی مصرف سبزیجات و نوشیدن مایعات کافی در بین افطار تا سحر می تواند در برطرف کردن حس تشنگی در ساعات روزه داری بسیار تأثیر داشته باشد.
شیدفر افزود:مصرف غذهای خیلی شیرین در وعده سحر توصیه نمی شود ولی میوه جات مناسب هستند، از بین نوشیدنی ها، دوغ های خانگی توصیه می شود اما دوغ های غیرخانگی چون نمک دارند باید محدود شوند. همچنین آب میوه خانگی نیز مناسب است.
وی ادامه داد:از پرخوری و تعجیل در غذاخوردن در وعده سحر باید خودداری شود و همچنین در افطار نباید با غذاها یا خورشت های چرب روزه را افطار کرد. بهتر است بجای قند و شکر از خرما استفاده شود. اما مقدار زیاد آن می تواند چاق کننده باشد (هر 3 عدد خرما حدود 60 کیلوکالری انرژی دارد).
برچسب ها: رمضان ، سلامتی ، پژوهش
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: