وی با اشاره به این پسماندها گفت: یکی از انواع این چهار پسماند عادی و شبه خانگی است و در قسمتهای اداری یک مرکز درمانی تولید میشود و پسماندهای خاص محسوب نمیشوند.
مدیر کل محیط زیست تهران تصریح کرد: پسماندهای عفونی نوع دیگر پسماندها هستند؛ دسته سوم نیز پسماندهای تیز و برنده نام دارند که سرنگها و لوازم پزشکی از جمله آنها هستند؛ نوع آخر نیز پسماندهای دارویی و شیمیایی هستند که باید تمامی اینها تفکیک شوند.
بازگیر خاطرنشان کرد: نخستین تکلیفی که یک واحد درمانی دارد این است که این پسماندها را از هم جداسازی کند و بر اساس قانون مدیریت پسماند یک شدن این پسماندها جرم محسوب میشود؛ جداسازی این پسماندها هم باید در ظروف مشخص و بارنگ بندی متفاوت انجام گیرد.
وی ادامه داد: پسماندهای عادی در کیسههای پلاستیکی نایلونی مشکی رنگ، پسماندهای عفونی در کیسههای زرد رنگ، پسماندهای تیز و برنده در جعبههای معین و پسماندهای عفونی و دارویی شیمیایی نیز در کیسههای قهوهای رنگ بستهبندی میشوند که همه اینها باید توسط یک شرکت دارای صلاحیت حمل شوند و واحد درمانی حق ندارد این پسماندها را به هر کسی واگذار کند و شرکت حمل نیز باید صلاحیت حمل آنها را داشته باشد.
مدیر کل محیط زیست تهران تصریح کرد: پسماندهای تیز و برنده باید ابتدا سالم سازی شوند و بیمارستان نیز باید دستگاه بی خطر سازی برای آن داشته باشد.
بازگیر خاطرنشان کرد: بیمارستان و تمامی واحدهای درمانی باید این پسماندها را تفکیک کرده و در جای مخصوصی نگهداری کنند و سپس آنها را تحویل شرکهای مخصوص این کار بدهند.
وی با گلایه از برخی واحدهای درمانی در سطح تهران درباره کم کاری در زمینه
پسماند گفت: مشکلی که در مراکز داریم این است که برخی بخشهای درمانی و
بیمارستانی تفکیک را به طور مناسب انجام نمیدهند.
مدیر کل محیط زیست
تهران تاکید کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست، بهداشت و درمان، مدیریت
پسماند و ... تلاش میکنند تا در این زمینه به این واحدهای درمانی متخلف
تذکر دهند و در صورت رعایت نشدن به مراجع قضایی معرفی شوند.
بازگیر در پایان به مقابله با واحدهای درمانی متخلف در زمینه پسمانده اشاره کرد و گفتد: پسماندها واحدهای درمانی خطرناک است چرا که بار میکروبی و آلودگی بالایی دارند و می تواند باعث انتشار بیماریها شود.
وی همچنین تاکید کرد: در شهر تهران حدود 160 واحد درمانی بزرگ بیمارستانی داریم که این واحدها باید موضوع پسماندها را رعایت کنند؛ در حال حاضر نیز بازرسی از 10واحد درمانی بزرگ در سطح تهران مد نظر است که درصورت عدم توجه به پسماندها به مراجع قضایی معرفی میشوند.