کد خبر: ۱۱۰۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 01
شفا آنلاین>سلامت>محققان پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی موفق شدند، آنتی بادی با فعالیت دو گانه (bispecific antibody) به منظور از بین بردن سلول های توموری و تحریک سیستم ایمنی علیه تومورهای سرطانی تولید کنند.
به گزارش شفا آنلاین،از پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی دکتر فرهمند مدیرگروه پژوهشی ژنتیک در رابطه با این پروژه گفت: هدف از این پروژه، تولید آنتی بادی با فعالیت دو گانه بود تا از یک طرف بتواند از رشد سلول های توموری جلوگیری کند و از طرف دیگر سیستم ایمنی خود فرد را علیه سلول های توموری فعال کند.
وی ادامه داد: گیرنده ای که در این پروژه برای تولید آنتی بادی مورد هدف بود از نوع گیرنده های موسینی است که در انواع سرطان های سینه ، پانکراس، پروستات، ریه و انواع دیگری از انواع سرطان افزایش بیان دارد.
این محقق تصریح کرد: بنابراین با هدف قرار دادن این گیرنده که در این پروژه مورد توجه قرار گرفته است می توان انواع سرطان های ذکر شده را مورد هدف قرار داد و در درمان این بیماران بهره جست.
عضو هیات علمی پژوهشکده ادامه داد : نکته حائز اهمیت این است که میزبان های باکتریایی، سلول های مقرون به صرفه از نظر اقتصادی هستند؛ در نتیجه هزینه تولید آنتی بادی در این پروژه بسیار کمتر از نمونه های مشابه است.
آنتی بادی به کار رفته در این طراحی از نوع آنتی بادی های شتری است که نقاط قوت زیادی در مقایسه با انواع رایج آنتی بادی از جمله میل ترکیبی بالا به گیرنده ،پایداری و حلالیت بالا دارد.
در حال حاضر این آنتی بادی مراحل تولید و خالص سازی را با موفقیت گذرانده است. بررسی فعالیت و عملکرد آنتی بادی با استفاده از رده سلول های سرطانی، نتایج بسیار رضایت بخشی را نشان می دهد. همچنین تزریق این آنتی بادی به موش های توموری باعث کاهش چشمگیری در اندازه تومور و بهبودی موش های توموری شده است .
این پروژه در پژوهشکده سرطان سینه حدود چهار سال پیش با مدیریت دکتر مجید زاده رئیس پژوهشکده سرطان سینه آغاز و در گروه پژوهشی ژنتیک در سرطان به نتیجه رسید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: