به گزارش شفا آنلاین،دکتر هومن کاغذیان، معاون تولید انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در حال حاضر موضوع واکسن در سطوح و لایه های مختلف مطرح است، گفت: یکی از برنامه هایی که در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری و وزارت بهداشت در دستور کار بوده، تهیه، تدوین و نهایی کردن نقشه راه واکسن است.
رئیس کارگروه واکسن ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه موضوع واکسن وجود نداشته است، افزود: ما توانستیم با پیگیری های خود، موضوع واکسن را در پیش نویس نهایی برنامه ششم توسعه قرار دهیم تا ان شاء الله نهایی شود.
کاغذیان اظهار داشت: اکنون قرار است تدوین نقشه راه واکسن که مراحل نهایی خود را می گذراند تا ۳ ماه آینده پس از تایید آماده ارائه به کلیه ذینفعان عرصه واکسن شود.
رئیس پارک فناوری سلامت با اشاره به موارد نقشه راه واکسن عنوان کرد: در این نقشه، پیشنهاداتی به عنوان رسالت و وظایف کلیه ذینفعان عرصه واکسن اعم از دانشگاهها، وزارت بهداشت، وزارت صنایع و وزارت جهاد تعیین شده اند.
رئیس مرکز رشد برگزیده کشور افزود: همچنین در این نقشه راه، برای همه واحد های اجرایی ذیمدخل نقش بایسته و شایسته دیده شده و مجموعه برنامه عملیاتی تنظیم شده که با استفاده از موضوع آمایش سرزمین و بیماری هایی که در مناطق مختلف وجود دارد کارهای پژوهشی، آموزشی، تحقیق و توسعه و نیمه صنعتی و صنعتی توسط دانشگاهها و واحدهای اجرایی کشور صورت پذیرد.
این عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه تا کنون اقتصاد واکسن در کشور مطرح نبوده، ادامه داد: از سوی دیگر بر اساس موضوع اقتصاد واکسن، چندین پیش امکان سنجی، امکان سنجی و مطالعات کسب و کار برای واکسن های مورد نیاز جامعه و نظام ایمن سازی کشور ارائه شده که به بخش خصوصی و بخش های سرمایه گذار ارائه شده است.
رئیس کارگروه واکسن با تاکید بر اینکه نقشه راه مجموعه فعالیت هایی را روشن می کند که تکالیف ارگان ها در آن به خوبی مشخص است، افزود: در حال حاضر مطالعات امکان سنجی اقتصادی در نقشه راه واکسن مد نظر قرار گرفته است.
کاغذیان تاکید کرد: یکی از دلایلی که ما را بر آن داشت تا مرجعیت علمی و فناورانه خود را در زمینه واکسن احیاء کنیم، عدم توجه کافی به موضوع استراتژیک واکسن در کشور و در غفلت از اقتصاد واکسن بوده است؛ از همین رو در صدد احیای آن هستیم.
عضو کارگروه فناوری واکسن معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در این نقشه راه اجزاء مختلف زنجیره ارزش تولید واکسن اعم از مصرف کننده، تولید کننده، تایید کننده، ناظر کیفیت، سرمایه گذار و ... در حوزه واکسن تبیین و نقش هریک به تفصیل با هدفگذاری مشخص آمده است.
رئیس مجتمع تولیدی - تحقیقاتی انستيتو پاستور ايران با بیان اینکه تولید واکسن در کشور و بومی سازی دانش فنی تولید واکسن فرآیندی زمانبر است، تاکید کرد: همچنین در این نقشه راه به بومی سازی واکسن های مورد نیاز کشور با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان واکسن ساز اشاره شده است تا تولید کنندگان دانش بنیان ترغیب به ورود به میدان تولید واکسن در کشور شوند.
دبیر شورای هماهنگی تولید واکسن گفت: این نقشه راه توسط ستاد توسعه زیست فناوری تهیه و از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دستگاهها اجرایی و وزارت خانه های مرتبط عرضه خواهد شد.