به گزارش شفا آنلاین، رسول دیناروند در نشست خبری که در ارتباط با برگزاری دومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته برگزار شد، اظهار داشت: این نمایشگاه فرصت خوبی است تا مردم با دستاوردهای دارویی آشنا شوند، همچنین این نمایشگاه فرصتی برای صنایع دارویی جهان بوده و امسال نسبت به دوره گذشته در شرایط بهتری برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای آینده باید افتخار کنیم که داروهای داخلی ما در 50 کشور وجود دارد، گفت: توانمندی و زیرساختهای علمی و فناوری،قوانین، مقررات در ارتباط با این مسئله وجود داشته و دولت از شرکتهای دانشبنیان حمایت کرده و نیروی انسانی درسخوانده و کارآمد نیز در این زمینه وجود دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه این نمایشگاه باید در آینده خارج از مرزهای ایران نیز برگزار شود، افزود: همه باید کمک کنیم تا مسئولان دارویی کشورهای دیگر نیز در این نمایشگاهها حضور یابند. همچنین ما خودمان را متولی صنعت نمیدانیم، فقط حمایت میکنیم.
دیناروند در ارتباط با قیمت دارو در کشور و استراتژی سازمان غذا و دارو گفت: مسئول قیمتگذاری دارویی، سازمان غذا و دارو است و تقریباً قیمت دارو از نیمه دوم سال 92 تغییر نکرده، البته سیاست ما برای داروهای خارجی سختگیرانه و در جهت کاهش قیمت است. لذا میانگین قیمت داروهای وارداتی با کاهش مواجه بوده و 8 درصد کاهش قیمت اعلامشده در این زمینه دقیق و واقعی است.
وی در مورد قیمت داروهای داخلی گفت: سیاست سختگیرانه و کاهش قیمت در مورد داروهای داخلی غیرمنطقی بوده و استراتژی ما کاهش قیمت نیست. اکثر داروهای ایرانی در حال حاضر قیمت پایینی داشته و اینکه برخی انتظار دارند ارزان شود، میسر نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: هیچ شرکت دارویی نباید زیانده باشد، ما نیز اعلام کردیم درصورتیکه عدماصلاح قیمت با کیفیت پایین همراه باشد، این مسئله باید رفع شود. لذا میانگین افزایش قیمت را اعلام کردیم و اکنون در حد تورم است.
دیناروند با اشاره به اینکه افزایش قیمت دارو بر اساس تورم برای بیمهها و مردم منطقی است، گفت: البته بیمه سازوکار خودش را دارد و هر موقع دارویی ارزانتر وارد بازار شود، قیمت آن مبنای بیمه میشود، ولی ما در این زمینه اعتراض داریم و میگوییم اگر داروی ارزانتر سهم قابل توجهی در بازار ندارد نباید مبنای قیمت باشد.
وی با اشاره به اینکه سختگیریهای بیشازحد در رابطه با واردات دارو میتواند باعث قاچاق دارو شود، گفت: البته نمیتوان با سختگیری نکردن مانع قاچاق شد، لذا برای مبارزه با قاچاق از طریق راهاندازی سامانه اصالت اقدام کردهایم و بر این اساس هیچ فراورده قاچاقی نمیتواند وارد شبکه دارویی شود و اگر هم این مشکل بروز کند، بهسرعت شناسایی میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان اینکه 90 درصد ناصرخسرو اساساً برای پاسخگویی بیماران نیست، گفت: بلکه برای نیازها غیرقانونی همچون سقط چنین دوپینگ، بدنسازی، داروهای جنسی و مواد مخدر است.
همچنین بیماران سرطانی عمدتاً داروهایشان وارداتی بوده و 90 درصد این داورها حمایت دولتی به همراه دارد.
به گفته وی دولت در حدی که امکانات دارد حمایت از بیماران سرطانی را انجام داده و اکنون دسترسی به داروهای سرطانی عالی است.
دیناروند با بیان اینکه گاهی پزشکی بیانصافی میکند و دارویی که در فهرست نیست و تأیید نشده را برای بیمار تجویز میکند، تصریح کرد: برخی پزشکان میتوانند رابطه با شبکه قاچاق داشته باشند. چراکه تا این نسخه را ننویسند شبکه قاچاق شکل نمیگیرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: انشا الله در مجلس تجویز داورهای خارج از فهرست ممنوع و تخلف خارج خواهد شد.
دیناروند در ارتباط با صادرات دارویی گفت رقم مطلوب برای ما تراز مثبت است و برای این مسئله باید تلاش شود تا در کشورهای دیگر همچون کشورهای منطقه کارخانههای تولید دارو و نمایندگی تأسیس شود.