کد خبر: ۱۰۹۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - 2016May 24
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>کارشناسان دیابت خوردن ماهی را برای سلامتی قلبی و عروقی پیشنهاد می‌کنند، اما اگر تنها تجربه شما خوردن ماهی‌های سرخ‌کرده باشد این سوال را ممکن است از خود بپرسید که افراد مبتلا به دیابت چطور و چرا باید ماهی را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
به گزارش شفا آنلاین،  ماهی یک گزینه پروتئینی خوب، یک منبع چربی سالم و حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم است. برای خوشمزه‌کردن یک غذای دریایی نیاز نیست که مواد زیادی به آن بیفزایید و تنها با اضافه کردن چند سبزی می‌توان غذای دریایی را خوشمزه کرد. درست کردن غذای دریایی آسان‌تر از آن چیزی است که مردم فکر می‌کنند؛ بنابراین، به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود که غذای دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. با توجه به اهمیت غذای دریایی برای افراد مبتلابه دیابت در ادامه به بهترین غذاهای دریایی برای افراد مبتلا به دیابت اشاره می‌کنیم.


        ماهی سالمون منبع خوب اسیدهای چرب امگا ۳: ماهی سالمون به خاطر فراوانی اسیدهای چرب امگا ۳ غالبا درصدر غذاهای دریایی توصیه‌شده برای افراد مبتلا به دیابت قرار دارد؛ روش سالم پختن ماهی سالمون شامل آب‌پز کردن، کباب کردن و پختن در دمای ۳۵۰ تا ۴۰۰ درجه فر گازی است. اگر برشی از ماهی سالمون زیاد ضخیم نباشد، می‌توانید آن را اندکی تفت دهید یا کباب کنید چون ماهی سالمون کباب‌شده خیلی خوشمزه است. در ضمن افزودن شوید و آب‌لیمو به ماهی سالمون آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

        ماهی تیلاپیا منبع خوب پروتئین: ماهی تیلاپیا ماهی کم‌چرب اما سرشار از پروتئین است که می‌توان آن را هم به ‌صورت فیله تازه و هم فیله یخ‌زده در بازار یافت. علاوه بر این، درست کردن این ماهی آسان‌تر است. ماهی تیلاپیا را می‌توانید در ماهیتابه تفت دهید. فیله‌های تیلاپیا غالبا نازک هستند و به ‌آسانی پخته می‌شوند، برای همین باید مراقب بود که زیاد پخته نشوند. شیوه سالم درست کردن این ماهی برای افراد مبتلا به دیابت این است که از ماهیتابه نچسب و اسپری آشپزی اندکی استفاده کنند. فیله‌های تیلاپیا را می‌توان به همراه دیگر غذاهای سالم مانند سبزی‌های بخارپز شده یا کباب شده، برنج قهوه‌ای یا نان ساندویچی سبوس‌دار سرو کرد.

        ماهی کاد مناسب برای کباب کردن: ماهی کاد (روغن‌ماهی) به ‌مانند ماهی تیلاپیا یک ماهی سفید است، اما فیله این ماهی سفت‌تر است و برای پختن آن باید از روش‌هایی همچون کباب کردن و چاشنی زدن بیشتر استفاده کرد. زمان پختن این ماهی نیز از اهمیت برخوردار است. هر چه فیله این ماهی نازک‌تر باشد، سریع‌تر پخته می‌شود. پیش از پختن ماهی کاد آن را بخوابانید تا طعم چاشنی‌ها را به خود جذب کند. توصیه می‌شود که برای خواباندن ماهی از مواد مملو از نمک و قند استفاده نکنید.

        ماهی قزل‌آلا منبع خوب اسیدهای چرب امگا ۳: ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی یکی از ماهی‌های سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. ماهی قزل‌آلا را با چاشنی بدون نمک یا با اندکی از عصاره مرکبات بپزید یا کباب کنید. مهم‌ترین چالش در پختن غذای دریایی این است که نباید از نمک زیاد استفاده کنند، چون انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که در طول روز باید کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم نمک مصرف کرد و اگر فردی مبتلابه فشارخون بالا باشد این میزان مصرف نمک نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی‌گرم باشد. هر یک از انواع ماهی‌ها طعم منحصربه‌فردی دارد، بنابراین می‌توان تنها با اضافه کردن سبزی‌های طعم‌دهنده و عدم استفاده از نمک این ماهی‌ها را خوشمزه کرد.

        میگو مناسب برای کنترل کالری: از آنجایی ‌که میگو در مقایسه با دیگر غذاهای دریایی حاوی کلسترول نسبتا بیشتری است، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت که مراقب کلسترول خود هستند ممکن است از خوردن این ماهی خودداری کنند؛ اما اگر هفته‌ای یک‌بار یا هر 2 هفته یک‌بار از این غذای دریایی استفاده کنید آسیبی به قلب یا رژیم غذایی دیابتی شما نمی‌رسد، مخصوصا اگر رژیم غذایی کلی شما از لحاظ چربی در سطح پایین باشد. میزان کلسترول موجود در یک پرس ۳ تا ۴ اونسی (۸۵ تا ۱۱۳ گرمی) از میگو برابر با میزان کلسترول موجود در تخم‌مرغ است.

        ماهی تون یا ماهی سالمون کنسروی مناسب با توان مالی فرد: غذای دریایی تازه یا یخ‌زده می‌تواند یکی از غذاهای خوشمزه در رژیم غذایی یک فرد مبتلا به دیابت باشد، اما قیمت غذاهای دریایی غالبا گران است. با وجود این، کنسرو ماهی تون یا کنسرو ماهی سالمون نسبت به دیگر غذاهای دریایی ارزان‌تر هستند و می‌توان تعداد زیادی از آنها را خریداری کرد و طبق یک برنامه مصرف کرد. کنسروهایی را بخرید که درون آن به ‌جای روغن از آب استفاده ‌شده است، چون کنسروهای ماهی روغن‌دار حاوی کالری بیشتر و چربی هستند. می‌توانید کنسرو ماهی تون را با مقداری از ماست ساده یا خردل بخورید یا از آن به‌عنوان مخلفات سالاد یا مایه ساندویچ استفاده کنید.

        ماهی ساردین برای طعم دادن: ماهی‌های ساردین کنسروی یک گزینه غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت هستند. این ماهی‌های کنسرو شده ارزان‌قیمت هستند و به ‌خودی‌ خود طعم‌دار هستند، هر چند بعضی از این کنسروها حاوی سس خردل یا فلفل تند نیز هستند. ماهی‌های ساردین سرشار از کلسیم، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این ویژگی‌های ماهی ساردین باعث می‌شود که یک غذای سالم برای افراد مبتلابه دیابت باشد، هر چند به هنگام خرید این کنسروها باید به برچسب آنها توجه کرد تا حاوی نمک زیاد نباشند. دکتر ریکو می‌گوید که این ماهی آن‌قدر طعم‌دار است که می‌توان از آن به‌عنوان یک طعم‌دهنده در دیگر غذاها مانند سوپ‌ها یا خورشت‌ها نیز استفاده کرد.

        حداکثر هفته‌ای 2 بار ماهی بخورید: بسیاری از کارشناسان توصیه می‌کنند که هفته‌ای 2 بار ماهی بخورید، اما یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که خوردن ماهی فراوان همواره خوب نیست. برای مثال، در شماره سپتامبر ۲۰۰۹ ژورنالClinica- Nutritio- تحقیقی به چاپ رسید که براساس نتایج آن خوردن زیاد ماهی باعث افزایش اندک خطر بیماری دیابت نوع ۲ در زنان شده است، مخصوصا در زنانی که هفته‌ای چندبار ماهی می‌خورند. با وجود این، براساس نتایج تحقیقی در شماره سپتامبر ۲۰۱۱ همان ژورنال، مصرف ماهی خطر دیابت در مردان را کاهش می‌دهد و تاثیری روی خطر دیابت در زن‌ها ندارد. اگرچه این تحقیق‌ها روی افراد مبتلا به دیابت انجام نگرفته است، اما افراد مبتلا به دیابت باید احتیاط کنند و حداکثر هفته‌ای 2 بار از غذاهای دریایی استفاده کنند. در پایان این را باید گفت که اگر پس از خوردن غذای دریایی در کنترل قند خون خود دچار مشکل شدید با پزشک خود صحبت کنید.سپید
EverydayHealth
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: