به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمدرضا فراهانی در دومین همایش دبیران شورای صنفی مرکزی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که با حضور مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت و دبیران شورای صنفی درمحل صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برگزار شد، به نقش تاثیرگذار اعضای شورای صنفی در مدیریت امورخوابگاهها اشاره کرد وگفت: باید در راستای اداره امورخوابگاهها مسئولیت را به دست خود دانشجویان داد چرا که بهترین گزینه برای اداره خوابگاهها دانشجو است زیرا آشنایی و اشراف کامل بر مشکلات و نیازها دارند.
وی گفت: بدون شک واگذاری امورخوابگاهها به دست خود دانشجو علاوه بر تقویت احساس اعتماد به نفس ومسئولیتپذیری دانشجویان، سبب میشود نسلهای آینده دانشجویان نیز از یک محیط خوابگاهی استاندارد وخوبی بهرهمند شوند.
وی به آمار آسیب های اجتماعی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: آماری که در سال 93 از سوی ستاد مبارزه بامواد مخدر کشور استخراج شد حاکی از آن است 6.1 درصد دانشجویان علوم پزشکی از داروهای روانگردان مواد مخدر ومشروبات الکلی استفاده میکنند.
فراهانی افزود: این نگرانی به این دلیل تشدید میشود که آمار درخصوص دانشجویانی است که در آینده میخواهند مسئولیت سلامت و بهداشت جامعه را در قالب پزشک یا پرستار در آینده عهدهدار شوند. واقعا این آمار 6 درصدی آن هم درخصوص دانشجویان علوم پزشکی یک آمار وحشتناک و تکاندهنده است. متاسفانه این آمار در دانشگاههای دیگر به 10 درصد هم میرسد.
وی خطاب به دبیران شوراهای صنفی گفت: شما دبیران به دنبال یک تحول فرهنگی و رفاهی در دانشگاههای خود باشید و باید امورخوابگاهها را به دست شهرداران خوابگاهها تحویل داد چرا که با مشکلات دانشجویان بیشتر آشنا هستند.
فراهانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف تشکیل شوراهای صنفی اشاره کرد وگفت: معتقدم هدف از تشکیل این شوراها نباید صرفا رفع تکلیف و برگزاری انتخابات اعضای شورا باشد که دراین صورت جز اتلاف وقت دانشجویان، دبیران شورا و هدر رفت هزینهها، چیزی دیگری نصیبمان نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شورای صنفی دارای دو مولفه اختیار و قدرت باید باشد گفت: ما آییننامه شورای صنفی را طوری تنظیم وتدوین کردهایم که دبیران شورای صنفی در راستای انجام وظایف خود مقتدر باشند و اگر در خلال انجام وظایف و تصمیمگیریهای خود هویت شما دبیران زیرسوال رفت به کمیتهای که تشکیل دادهایم اعلام کنید.
فراهانی بر ضرورت توجه به وضعیت اقتصادی، فرهنگی ومعیشتی دانشجویان و بهبود وضع خوابگاهها اشاره کرد وگفت: در این راستا طرحهایی داریم که امیدواریم بعد از تثبیت وضعیت و انجام وظایف شهرداران خوابگاهها، این طرحها را طی نشستهایی که در آینده با دبیران شورای صنفی برگزارخواهیم کرد، به اجرا درآوریم.
در ادامه دکترجلال نژادجواد مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت به اهمیت وجود شوراهای صنفی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: هدف اصلی تشکیل شوراهای صنفی مشارکت دادن دانشجویان در اموردانشگاهها و واگذاری مسئولیتهای مختلف به آنها است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مقبولیت اجتماعی، امید به آینده و مشارکت در فعالیت های زندگی از عواملی است که روحیه، نشاط وشادابی را درمحیط دانشگاهی افزایش میدهد از این رو فعالیت مداوم شوراهای صنفی در دانشگاهها سبب تحقق این اهداف میشود.
وی با بیان اینکه ذات وجودی شوراهای صنفی در دانشگاهها تربیت نیروهای خلاق و مسئولیتپذیر دانشجو و ارتباط آنها با بدنه دانشگاه است، گفت: اگر معتقد هستیم که دانشگاهها محل تربیت و تحول است، بخش عمده ای از تربیت دانشجویان باید ازطریق اعضای شورای صنفی شکل بگیرد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: بخش تربیتی درامور دانشگاهها یکی ازمسائل ضروری است و اگر دانشگاهی نسبت به این مقوله مهم و زیربنایی، غفلت به خرج دهد واعلام کند ما نیاز به این بخش نداریم، قطعا درحوزه تربیتی ضررخواهدکرد.
نژادجواد با تاکید بر اینکه باید میان بدنه دانشگاهها و شخص دانشجو همواره اتصال قوی وجود داشته باشد، افزود: وقتی در محیط دانشگاهی میان بدنه دانشگاه و دانشجو خلا وجود داشته باشد باید برای پرکردن این کمبود و حل مشکلات، گامهای سازندهای برداشت.
وی گفت: بسیاری از فعالیتهای دانشگاه ها را درگذشته خود دانشجویان انجام میدادند وحتی برنامههای آموزشی و امتحانی توسط دانشجویان انجام میشد. اما متاسفانه درحال حاضر فاصله و خلاءهایی میان بدنه دانشگاه ودانشجو ایجاد شده که باید با همت وهم فکری دبیران شورای صنفی این نارساییها وکمبودها برطرف شود.
وی خطاب به دبیران شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشورگفت: دبیران شوراها باید گزارشی از عملکرد خود دریک سال گذشته را به رشته تحریر درآورند تا برای رفع مشکلات دانشجویان و تقویت ارتباط شوراها با بدنه دانشگاهها اقدامات اساسی انجام شود.
نژادجواد خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای صنفی باید در دانشگاهها نشان دهندکه این شوراها برخلاف حرکت عمومی دانشگاهها حرکت نمیکنند بلکه درمسیر اهداف دانشگاه قدم برمیدارند و یاری گر و تقویت کننده امور مختلف دانشگاهها هستندکه اگر این اتفاق رخ بدهد به استحکام پایههای دانشگاه کمک شایانی میکند.
همچنین دکتر ساسان موگهی، معاونت فرهنگی دانشجویی علوم پزشکی اهواز درخصوص انتخاب شهردارخوابگاه ها و ضرورت فعالیت آنها در دانشگاهها به ایراد سخن پرداخت.
وی به شرح شهردار خوابگاهها اشاره کرد وگفت: طبق آیین نامه عنوان شهردار به یکی از اعضای شورای صنفی دانشجویان خوابگاه اطلاق میشودکه توسط شوراهای صنفی همان خوابگاه برای انجام امور اجرایی خوابگاه مربوطه در چارچوب این دستورالعمل انتخاب میشود.
موگهی به تبصره ای در این خصوص اشاره کرد وگفت: در صورت ضرورت و تشخیص اعضای شورای صنفی، شهردار میتواند همچنین از اعضای شورای صنفی دانشجویان واجد شرایط انتخاب شود.
وی افزود: مقرر شد اگر درخوابگاهی شوراهای صنفی وجود دارد یکی از این اعضای شورا به عنوان شهردار خوابگاه انتخاب شود و اگرشورای صنفی خوابگاه یا واحد دانشگاهی به این جمعبندی برسندکه یک نفر به غیر از اعضای شورای صنفی مسئولیت شهردار را برعهده بگیرد تحت شرایط خاصی این امکان میسرخواهد بود.
همچنین در این همایش یک روزه دکتر افسانه صادقی رئیس اداره رفاهی اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت، به بازخوانی آیین نامه شورای صنفی پرداخت و درخصوص مادههای ده گانه این آییننامه که توسط وزیر بهداشت به دانشگاهها ابلاغ شده است مطالبی بیان کرد.
وی گفت: در آیین نامه شورای صنفی موارد مربوط به امورتغذیه دانشجویانو امور خوابگاه ها ومسائل رفاهی وخدماتی دانشجویان به صورت شفاف مطرح شده است.
درحاشیه این همایش یکروزه 3 کمیته تحت عنوان کمیته رفاهی وکمیته تشکیلات وکمیته آموزشی وپژوهشی متشکل از اعضای شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به مدیریت دکترنژادجواد، دکتر موگهی و دکترنریمانی تشکیل شد و در این کمیتهها دانشجویان و اعضای شوراهای صنفی درخصوص مشکلات خوابگاهها و انتخاب شهردار ومسائل مربوطه به امورصنفی و رفاهی انشجویان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، در حاشیه این همایش دبیران شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی به طرح مسائل ومشکلات مربوط به امور خوابگاهی رفاهی و فرهنگی واحدهای دانشگاهی خود پرداختند و از معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت و مدیرامور دانشجویی خواستند در راستای حل این مشکلات چارهای اساسی اندیشیده شود.
بحث مشکلات تغذیهای در خوابگاهها، کمبود کیفیت غذا، عدم نظارت بر مسایل بهداشتی در تغذیه دانشجویان، افزایش آسیبهای اجتماعی در برخی دانشگاهها، مطالبات دانشجویان درشوراهای صنفی و پایین بودن کیفیت آموزشی از جمله مباحث مطرح شده در این همایش بود.
لازم به ذکراست، در جلسه نوبت عصر این همایش یک روزه، پانل تخصصی شهرداران خوابگاههای دانشجویی به دبیری دکترنژاد جواد مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد.